… v Chicagu, ki zdaj opravljajo raziskavo, v kolikšni meri na te spremembe vplivajo bolečine v medenici. "Veliko žensk opazi fizične spremembe po porodu, kar lahko vodi v opazno prizadetost in omejeno spolno funkcijo," so povedali raziskovalci. "Skušali bomo več izvedeti o medeničnih bolečinah in njihovi povezavi z zmanjšano spolno funkcijo, da izboljšamo spolno zdravje žensk po porodu."

Ko se žensko telo med nosečnostjo in porodom spremeni, se lahko s tem spremeni tudi njena spolna zmožnost. Povrnitev spolnega zdravja v stanje pred nosečnostjo in porodom poteka postopoma in je zelo različno od ženske do ženske. Dejavniki, ki vplivajo na poporodno spolno zdravje ženske vključujejo tudi videz telesa in bolečine presredka, povezane s travmo pri porodu. Kljub velikemu številu žensk, ki imajo bolečine v medenici po porodu, razlog ostaja neznan in povezave niso bile dosti raziskovane.

Raziskovalci so zato za to raziskavo zbrali ženske v starostni skupini med 21 in 50 let, ki so v zadnjem letu rodile, da bi preučili in razumeli, kako nosečnost in poporodne spremembe spremenijo spolno zdravje žensk in njihovo kakovost življenja. Vključene bodo tudi v program, s pomočjo katerega jim bodo skušali pomagati, da se čim hitreje opomorejo od bolečin, poškodb in ostalih težav, povezanih z nosečnostjo in porodom.

Foto: standard.co.uk

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj