… tisoč ženskam v Franciji, Veliki Britaniji in Španiji na lepotnih ali rekonstruktivnih operacijah vstavili strupene prsne vsadke. Francoski proizvajalec silikonskih prsnih vsadkov Poly Implant Prosthesis je zaradi krčenja stroškov in želje po večjem zaslužku namesto medicinskega začel za izdelavo protez uporabljati industrijski silikon, ki se ga sicer uporablja za izdelavo tehničnih izdelkov.

prsi

To pa še ni vse – vsadki so bili narejeni tako nekakovostno, da so mnogi začeli puščati, kar pomeni, da je ženskam strupena masa odtekala v telo oz. mnogim še vedno odteka v telo, saj si niso mogle privoščiti še odstranitve. V najhujšem primeru lahko pride celo do (ponovnega) pojava raka dojk.

Zaradi strupenih vsadkov je tako več kot 2000 žensk že vložilo tožbe. Francoske oblasti so razkrile, da naj bi bili doslej znani štirje primeri raka dojk pri ženskah, ki so imele te vsadke, ne vedo pa, ali so vsadki povzročili raka. Dve od teh žensk sta že umrli.

Vse ženske, ki so jim bili vstavljeni ti vsadki, se zdaj seveda močno prestrašene, saj ne vedo, ali jim vsadki puščajo in ali je kaj strupene mase že v njihovih telesih. Mnoge izmed njih so imele vsadke vstavljene po odstranitvi dojk zaradi raka dojk in nekatere izmed njih so povedale: “Zelo težko si bomo spet uredile življenje. Počutimo se obsojane, ne jemljejo nas resno, ker gre za lepotni popravek. To ni pošteno. Ta škandal je naravnost kriminalen. Takšnega vsadka ne bi dal niti živali, kaj šele človeku.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj