… Standards Authority) pogosto povsem naključno prepove določene oglase zaradi zavajanja ali neprimernosti, hkrati pa pogleda skozi prste mnogim oglasom, v katerih je zavajanje še bolj očitno. Tokrat pa so si ponovno dali duška glede oglasov, ki naj bi bili preveč seksi.

seksi_oglas_2

Seksi oglas, kakršnega v bližini britanskih šol ne boste več videli

Tako so prepovedali, da bi ‘opolzke’ oglase še razstavljali na ogled v bližini šol, v zvezi s čemer so podali naslednjo izjavo: “Zaščita otrok pred neprimernimi ali škodljivimi vsebinami je v osrčju našega dela in oglaševalskih standardov. Naznanjamo še bolj strog pristop na podlagi mnenja ljudi, kaj je sprejemljivo, kar se tiče namigovanja na spolnost v oglasnih sporočilih, prav tako pa tudi na podlagi poročila vlade o komercializaciji in seksualizaciji otroštva.”

Novo sprejeta odločitev ASE pomeni, da oglasi, ki so razstavljeni do 90 m okoli šol, ne smejo vsebovati pretirano ‘seksualne’ vsebine. Kaj natanko naj bi pojem seksualno pomenil oz. kaj naj bi bilo neprimerno, pa so razložili takole:

  • ljubezenski ali strastni izrazi na obrazih;
  • vidne ženske prsi, tudi deloma;
  • neprimerne poze, npr. roke na bokih ali roka v laseh v kombinaciji s seksualnim izrazom na obrazu;
  • prizori, na katerih se modeli dotikajo svojega telesa na seksualen način, npr. božanje nog ali prijemanje prsi;
  • izraz na obrazu ali drža telesa, ki asociira na doživljanje orgazma.

Torej bo odslej v bližini britanskih šol prepovedana večina oglasov za modne in lepotne izdelke.

Še dobro, da taisti otroci ne bodo prišli domov in se usedli za računalnike, kjer ima večina praktično neomejen dostop tako do nasilnih kot tudi pornografskih in drugače neprimernih vsebin na precej bolj nazoren način – da nasilnih računalniških igric in celo risank, ki so namenjene prav otrokom, niti ne omenjamo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj