… smo poročali, da mikro delci, ki se uporabljajo v pilingih za kožo, pomenijo veliko grožnjo za okolje in kljub temu, da so bili s tem vsi seznanjeni že nekaj let, se ni nič zgodilo. Sedaj pa je Velika Britanija le stopila korak naprej in napovedala prepoved prodaje in uporabe mikro plastičnih zrnc že do konca leta 2017.

V to so bili prisiljeni, ker kljub opozorilom in prošnjam proizvajalcem, se le-ti niso odločili, da bi prostovoljno prenehali proizvajati oz. uporabljati mikro plastične delce. Zato je nastopila vlada in napovedala prepoved, ki bo stopila v veljavo že čez dobro leto. Tako bodo imeli proizvajalci dovolj časa, da poiščejo alternative.

Nekateri proizvajalci pa so le pozitivno presenetili in sami napovedali prostovoljno prenehanje uporabe teh delcev. Med njimi je Unilever, konec prodaje tovrstnih izdelkov pa so napovedale tudi nekatere trgovinske verige, med njimi Waitrose, Superdrug in Boots, ki bodo preprosto nehale dobavljati tovrstne izdelke oz. blagovne znamke.

Alternative

Verjetno ste se vprašali: s čim si bom pa sedaj luščil/a oz. pilingiral/a kožo? Rešitev je zelo preprosta: poleg alfa in beta hidroksi kislin in encimskih pilingov imamo na voljo mehanske ali električne krtačke za obraz in telo; masažne rokavice za telo in krpe iz mikrovlaken za obraz. Več o tem si lahko preberete v članku Luščenje kože.

Pohvalno, da se je končno malce premaknilo tudi v tej smeri varovanja okolja!

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj