Mattias Desmet v Sloveniji od 12. 4. 2024 do 15. 4. 2024.

Psihologija totalitarizma

Mattias Desmet je profesor klinične psihologije na oddelku za psihologijo in izobraževalne vede na Univerzi v Gentu (Belgija). Kot uveljavljen strokovnjak za psihologijo množic je iz te perspektive razsvetlil dogajanje pandemije Covid-19, teorijo ustrahovanja, gaslighting itd.

Desmet je avtor več kot stotih recenziranih znanstvenih člankov. Leta 2018 je prejel nagrado psihoanalitične študije Združenja za psihoanalitično psihoterapijo, leta 2019 pa nagrado Wima Trijsburga, Nizozemskega združenja za psihoterapijo. Njegovo delo in stališča so izhodišče za številne medijske odmevne prispevke in razprave širom sveta od Forbesa, New York Posta, Salon.com in Fox Newsa …

V letu 2023 je bila pri Založbi Sanje v slovenski jezik prevedena njegova knjiga Psihologija totalitarizma.

Leta 2017 tega ni bilo več mogoče zanikati: poseganje vlad v zasebno življenje se je izjemno hitro povečevalo. Doživeli smo razgradnjo pravice do zasebnosti (zlasti po 11. septembru 2001), glasovi proti so bili vse bolj cenzurirani in zatirani (zlasti v zvezi z razpravo o podnebnih spremembah), povečevalo se je število vsiljivih ukrepov varnostnih sil in še mnogo več.

Kdaj in kje bodo dogodki (predavanja) Mattiasa Desmeta

V soboto, 13. aprila 2024, bomo gostili Mattiasa Desmeta v Celju, v nedeljo 14. aprila 2024 pa v Ljubljani. Dogodki bodo v popoldanskem času.

Osebno povabilo Mattiasa Desmeta lahko poslušate spodaj:

Za organizacijo obiska Mattiasa Desmeta zbiramo donacije s strani posameznikov in podjetij. Donacije se zbirajo na transakcijskem računu društva: Klub – Bodi varen in zdrav v Sloveniji, Bistriška cesta 60, 2319 Poljčane.

  • Številka računa kamor lahko nakažete donacijo: SI56 6100 0002 5199 007 (Delavska hranilnica d.d.).
  • Obvezno napišite namen nakazila: Predavanje Mattias Desmet.
  • Po končanih dogodkih bomo o porabi donacijskih sredstev pripravili obvestilo za javnost na spletni strani. Že vnaprej hvala vsem za donacijo.

Denar od prodaje vstopnic,  donacij ter prostovoljnih prispevkov bo namenjen kritju nastalih stroškov organizacije dogodkov od najema prostorov, izvedbe simultanega prevajanja, promocije dogodka, plačilo honorarja Mattiasu Desmeta za predavanja, cena nastanitve in povratne letalske karte Bruselj – Ljubljana ipd.

Prijavite se lahko TUKAJ., karte za Ljubljano v nedeljo kupite tukaj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj