Vendar naj bi njuno prvo srečanje potekalo tako, da se je bodoča valižanska princesa v prosojni obleki in bikiniju sprehajala po modni brvi, medtem ko je William sedel v občinstvu.

Kate se je v tem oblačilu sprehodila po modni stezi za dobrodelno prireditev; modna revija, na kateri se je bodoča kraljica sprehodila, pa se je celo imenovala “Umetnost zapeljevanja”. Čeprav je Kate na modni brvi nosila več kosov, se je najbolj vtisnila v spomin prav ta obleka.

Zanimiv kos je oblikovala njena sošolka Charlotte Todd, sestavljala pa ga je prosojna črna obleka, pod katero je Kate nosila ujemajoč bikini.

Takoj je bil očaran

William je za vstopnico plačal 200 funtov in je sedel v prvi vrsti, medtem ko se je Kate v tej obleki sprehodila po modni stezi, njegovi prijatelji pa so leta pozneje razkrili, da je bil takoj “zaljubljen” v svojo bodočo ženo.

Eden od prinčevih prijateljev z univerze je v pogovoru za Vanity Fair povedal: “Princ je bil navdušen nad njo.” Ben Duncan, njegov sošolec, pa se je šalil, da so bile Williamove oči “kot na pecljih”.

Publikacija je razkrila, da je William zbral pogum in se na zabavi po predstavi predstavil Kate. Williamov nekdanji prijatelj je o tem trenutku razložil: “Pravzaprav ji je tisti večer rekel, da je čudovita, zaradi česar je zardela. Med njima je bila zagotovo kemija in Kate je na Williama naredila vtis. Vedla se je zelo mirno in v nekem trenutku, ko se je zdelo, da se William nagiba, da bi jo poljubil, se je umaknila. Ni želela dajati napačnega vtisa ali Williamu preveč olajšati.”

Ta trenutek se je zapisal v kraljevo zgodovino, saj sta se Kate in William po koncu prvega letnika na univerzi St Andrews preselila k skupini univerzitetnih prijateljev, romanco pa sta začela leta 2003.

William in Kate nista nikoli odkrito spregovorila o reviji na modni brvi, vendar se je takratna vojvodinja Cambriška med dogodkom ob 600-letnici ustanove šaljivo pošalila: “Upam, da niste sodelovali na modni reviji. Nikoli ne veš, kaj te bodo prosili, da oblečeš!”

In kaj se je zgodilo z ikonično obleko?

Leta 2011 – istega leta, ko sta se William in Kate poročila – je bila prodana na dražbi, in čeprav je njena izdelava stala le 30 funtov, je bila prodana za neverjetnih 78.000 funtov.

Na vprašanje o obleki, ki je združila Williama in Kate, se je njena oblikovalka šalial: “Če je res, da je moja obleka pomagala spremeniti prinčevo zanimanje za Kate iz platonskega v romantično, kot so poročali, potem sem zadovoljna, da sem sodelovala pri tem – čeprav malo. Ko sem sedela in šivala ta kos, si nikoli nisem predstavljala, da bo nekoč tako pomemben.”

PREBERITE TUDI: Kate Middleton: Od višjega srednjega sloja do bodoče kraljice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj