Zato so se glavni avstralski proizvajalci hrane in pijač dogovorili, da v času, ko so na televiziji otroške oddaje, ne bodo oglaševali nezdrave hrane in pijač. Tovrstna odločitev je posledica pritiska javnosti, ki je čedalje bolj zaskrbljena zaradi prekomerne telesne teže otrok, zato so se odločili ukrepati.

Tako bodo avstralski otroci, ki so mlajši od 12 let, poslej deležni le še reklam, ki oglašujejo zdrav način prehranjevanja in življenja. Tovrstni ukrep, ki naj bi v praksi zaživel v začetku prihodnjega leta, je podprlo več kot 80 % v Avstraliji prisotnih prehrambenih podjetij, nista pa se mu pridružila velikana s hitro prehrano McDonald's in njegov tekmec Kentucky Fried Chicken.

Poročilo, ki so ga objavili junija letos, je namreč razkrilo, da je prekomerna telesna teža največja grožnja za zdravje Avstralcev, ocene pa kažejo, da je v državi z 21 milijonov prebivalcev predebelih kar devet milijonov ljudi, stanje pa ni nič boljše v ZDA in seveda Veliki Britaniji, kjer so tovrstne ukrepe sprejeli že pred časom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj