… pokazala, da lahko prekomerno uživanje sladkorja poleg vseh škodljivih vplivov, ki jih ima ta beli strup na telo, celo poškoduje srce. Ena sama mala molekula, metabolit glukoze glukoza 6-fosfat (G6P), srcu povzroči stres, ki spremeni proteine srčne mišice in povzroči slabo delovanje srčne črpalke, ta pa lahko vodi celo v odpoved srca, je pokazala raziskava, ki je bila objavljena v majski številki medicinske revije Journal of the American Heart Association. G6P se postopoma kopšiči s cprekomernim uživanjem sladkorja in/ali škroba.

PREBERITE TUDI: Sladkor in nezdravo življenje močno pospešujeta staranje
 


Foto: livingtherusticlife.blogspot.com

Odpoved srca vsako leto ubije na milijone ljudi v razvitem svetu, kjer se večina prehranjuje z nekakovostno, predelano hrano, ki poleg ostalih škodljivih snovi vsebuje tudi veliko sladkorja. Zdravljenje je zelo težavno; zdravniki ponavadi predpišejo diuretike, da zmanjšajo zastajanje vode v telesu, ter beta-bokerje in ACE inhibitorje, ki zmanjšajo vpliv stresa na srce in poskrbi, da srce črpa enakomerneje – a vse to ima tudi škodljive stranske učinke na telo, poleg tega je škoda že narejena in se tako le še kopiči; tako kaj hitro pride do povišanega krvnega tlaka, holesterola, metabolnega sindroma in ostalih bolezni, ki si jih pridelamo sami.

PREBERITE TUDI: Sladkor – največji ubijalec moderne dobe
 

Zato je edina prava rešitev preventiva, torej izogibanje uživanju večjih količin sladkorja. Če je le možno, pa ga iz svoje prehrane povsem izločite – vaše zdravje vam bo hvaležno!

Ali se zavedate izjemne škodljivosti sladkorja ali ste ga morda že izločili iz svoje prehrane?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj