… spanja, preveč stresa in preveč dela, obveznosti in skrbi, je zelo verjetno, da se boste zredili. Razlog je v tem, da pomanjkanje spanja vodi v prekomerno hranjenje, povrhu vsega pa neprespani in utrujeni ljudje pod stresom uživajo bolj kalorično in manj zdravo hrano. Vam zveni znano?

pomanjkanje_spanja

Skupina raziskovalcev iz priznane klinike Mayo v Minnesoti je izvedla raziskavo, kjer je preverjala prehranjevalne in spalne navade 17 žensk in moških. Tisti, ki so bili več časa budni, so v povprečju pojedli kar 550 kalorij več kot tisti, ki so vsako noč poskrbeli za kakovosten, krepčilen spanec.

Raziskovalci so dejali, da čeprav so bili udeleženci, ki so manj spali, dlje časa aktivni, dodatno zaužitih kalorij niso uspeli porabiti. Sicer pa čedalje več odraslih, sploh tistih, ki imajo otroke, poroča o kroničnem pomanjkanju spanja in neprespanosti in če k temu dodamo še neurejeno in slabo, nezdravo prehrano, se naraščajoči debelosti in čedalje več boleznim, ki so posledica sodobnega načina življenja, ni za čuditi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj