… migrene je značilno, da se vedno pojavijo na istem delu glave; da je bolečina neznosna; in da pogosto ne mine sama od sebe oz. traja 2 dni ali celo več. Večinoma jo spremljajo tudi slabost v želodcu (lahko tudi bruhanje), odsotnost apetita ter občutljivost na svetlobo in/ali zvok.
 
 
Najpogosteje migrene povzročijo stres in preobremenjenost; pomanjkanje spanja; dehidracija; škodljivi sintetični dodatki v hrani, lahko pa tudi PMS. Pogosto so tudi posledica prekomernega uživanja alkohola in manjko nujno potrebnih vitaminov in mineralov, sploh magnezija, ki ga primanjkuje večini ljudi.
 

 

PREBERI TUDI: Nad migreno z eteričnim oljem sivke!

 
Na srečo obstaja precej naravnih alternativ, če ne želite posegati po sintetičnih zdravilih, med njimi je tudi napitek, sestavljen in zgolj 3 sestavin, ki naj bi olajšal ali celo odpravil migreno.
 

Sestavine

  • sok ene limone;
  • 2 čajni žlički himalajske soli;
  • 2 dl vode.

Priprava

Vse skupaj zmešajte in spijte. Tisti, ki so napitek že preizkusili, so poročali, da je olajšanje sledilo skoraj takoj – celo tako hitro kot je 5 minut.
 

Kako deluje?

Himalajska sol naj bi poskrbela za hidratacijo telesa ter vnos mineralov, limona pa naj bi delovala sproščujoče.
 
Sicer pa ima napitek še druge pozitivne lastnosti: alkalizira telo, s čimer ščiti pred najrazličnejšimi boleznimi sodobnega časa, celo rakavimi obolenji; uravnava pH telesa; razstruplja telo; koristi jetrom in ledvicam; izboljša imunski sistem in pozitivno vpliva na raven sladkorja v krvi.
 

Ni slabo, mar ne?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj