Raziskava je pokazala, da uporaba mobilnih telefonov v nosečnosti lahko povzroči vedenjske motnje pri otrocih. Znanstveniki zato svarijo bodoče mamice, naj ne nosijo mobilnih telefonov v žepih ali kjerkoli v bližini trebuhov.

mobilni_telefoni_otroci

(Foto: libero-news.it)

Raziskava je namreč pokazala, da so otroci, ki so bili v maternici izpostavljeni mobilnim telefonom, v 30 % večji nevarnosti, da bodo imeli pri starosti 7 let vedenjnske motnje. Raziskava je bila opravljena na 29000 otrocih, ugotovili pa so, da jih je bilo več kot 10 % izpostavljenih sevanju mobilnih telefonov in so njihove matere govorile po mobilnikih najmanj štirikrat dnevno. Skoraj polovica mater je imela mobilni telefon ves čas prižgan in tretjina otrok je pri starosti 7 let že uporabljala mobilni telefon.

 

Eden izmed vodilnih vladnih svetovalcev v zvezi s sevanjem mobilnih telefonov v Veliki Britaniji, profesor Lawrie Challis, je dejal, da otroci do 12. leta starosti sploh ne bi smeli uporabljati mobilnih telefonov – vendar jih ima kar polovica otrok pod 10. letom.

Rezultati pretekle raziskave, opravljene na 13000 otrocih, so dali podobne rezultate.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj