Včeraj je splet preplavila novica, da je v torek, 22. decembra, umrla ena najbolj znanih manekenk iz devetdesetih, Stella Tennant. Smrt je bila menda povsem nepričakovana, policija pa je že potrdila, da niso odkrili nič sumljivega. Umrla je pet dni po svojem 50. rojstnem dnevu.

​​​​​​​

Britanska lepotica, ki je bila tako posebna tudi zato, ker je bila aristokratske krvi, a hkrati punk upornica, ki je modno kariero začela z uhanom v nosu, je bila menda ena najbolj olikanih in prijaznih manekenk. Na sceno je prišla leta 1993 in pretresala modni svet s svojim uporniškim videom, saj je izstopala med klasičnimi lepoticami, kot so bile Cindy Crawford, Clauida Schiffer, Naomi Campbell, Karen Mulder in druge.

Vnukinja Deborah Mitford, pokojne vojvodinje Devonshirja, je v modni svet stopila z osvežujočim nonšalantnim odnosom, zaradi česar je bila neustavljivo privlačna vsem modnim oblikovalcem, stilistom in fotografom. Praktično ni modne hiše, ki je Stella ne bi zastopala v oglasnih kampanjah ali se sprehodila po  modni pisti.

Imela je ekskluzivne pogodbe z modnimi hišami Chanel, Versace in Giorgio Armani, pri čemer je od nekdaj poudarjala, da je delo manekenke le njena delna zaposlitev. Kot manekenka je namreč delala le občasno, saj je bila hkrati tudi modna oblikovalka za Holland & Holland, za katero je ustvarjala skupaj s svojo prijateljico Isabello Cawdor.

Sicer pa so bili njeni največje veselje in smisel njenega življenja njeni štirje otroci. Živela je umirjeno življenje na podeželju na Škotskem s svojim možem, Davidom Lasnetom.

PREBERITE TUDI: Kako do frizur, kakršne imajo manekenke?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj