“Naj njegova duša počiva v miru,” je zapisala ekipa Manfreda Thierryja Muglerja na njegov  Instagram, kjer so sporočili, da je slavni modni oblikovalec umrl včeraj, v nedeljo, 23. januarja, star 73 let. Zapis so objavili v francoščini in angleščini.

“Povsem potrti smo ob smrti g. Manfreda Thierryja Muglerja v nedeljo, 23. januarja 2022. naj njegova duša počiva v miru,” je pisalo.

Vzrok njegove smrti še ni znan, predstavniki pa tudi še niso komentirali.

Novica je šokirala zvezdnike, ki so se odzvali na objavo. “Kako žalostno. G. Mugler je bil genij,” je zapisala Jennifer Tilly. “Ne morem verjeti in vsem pošiljam ljubezen. Thierry je bil gonilna sila kreativnosti in prijaznosti,” je zapisala Georgia May Jagger. “OMB NEEEEEE! Čisto sem potrta, kako obupno žalostne novice :(((( Ljubezen moja, počivaj v miru, nikoli te ne bom pozabila!!” je zapisala legenda nočnega življenja Susanne Bartsch.

Thierry Mugler je bil rojen kmalu po vojni, 21. decembra 1948 v Strasbourgu v Franciji, kreirati pa je začel v sedemdesetih. Kmalu je postal znan po svojih dramatičnih, avantgardnih kreacijah.

Upokojil se je leta 2002, preden je Clarins naslednje leto ukinil njegovo ready-to-wear znamko. Ponovno so jo lansirali leta 2010 pod imenom Mugler, trenutno pa je pod kreativnim okriljem oblikovalca Caseya Cadwalladerja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj