Francoski modni oblikovalec, imenovan tudi “poet visoke mode”, je bil najbolj znan po tem, da je v šestdesetih letih prejšnjega stoletja populariziral vsem poznano safari jakno, v sedemdesetih pa je na piste poslal uniseks oblačila. Med njegove oboževalce spadajo The Beatles, Brigitte Bardot, Jean Seberg, Alain Delon, Jean-Paul Belmondo in Jane Fonda, cenjen pa je bil zaradi kakovostnih krojev.

Ted Lapidus

Ted Lapidus l. 1964 na modelu

razkazuje karirast komplet


­Ted Lapidus se je rodil leta 1929 v Parizu ruskemu imigrantu, ki je bil po poklicu krojač. Svojo znamko je osnoval l. 1951, l. 1957 je odprl svoj prvi haute couture butik ter tudi prvo uniseks trgovino. L. 1963 je predstavil svojo prvo kolekcijo oblačil in postal član prestižnega pariškega kluba, ki skrbi za visoko modo, La Chambre Syndicale de la Haute Couture. Oblačila je oblikoval le kratek čas, saj se je kasneje raje posvetil modnim dodatkom, danes pa se znamka preživlja s prodajo parfumov in ur. V osemdesetih letih je vodenje modne hiše House of Lapidus prevzel njegov sin Olivier.

Ted Lapidus­

Ted Lapidus


Lapidus je umrl v ponedeljek v Cannesu zaradi odpovedi dihal, več let pa se je bojeval tudi z levkemijo. Pogreb bo potekal danes, pokopan pa bo na Pere-Lachaise pokopališču. Njegovo zapuščino si bodo delili trije sinovi in hčerka ter njegovi dve sestri.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj