…  lepotica, ob kateri zastane dih. Zato se je tudi udeležila lepotnega tekmovanja Miss Universe Kanada, kjer je prišla celo v finale in se potegovala za laskavi naziv Miss Univerze. Potem pa se je pravljica končala – Jenno so namreč diskvalificirali, saj se je rodila kot moški.

jenna_talackova_miss_universe_transgender

Foto: modelmayhem.com

23-letna finalistka je bila diskvalificirana iz tekmovanja po tem, ko so ugotovili, da je v preteklih letih spremenila spol. Predstavnik Miss Universe Kanada Denis Davila je medijem povedal, da kljub temu, da Jenno Talackovo dojemajo kot žensko, so pravila tekmovanja takšna, da morajo biti tekmovalke rojene kot ženske. Dodal je še, da je v prijavni list za tekmovanje napisala, da je bila rojena kot ženska.

V intervjuju leta 2010 je Talackova povedala, da je že pri štirih letih vedela, da je ženska in pri 14-ih letih začela s hormonsko terapijo. Popolno spremembo spola je opravila pri 19-ih letih. V zvezi z diskvalifikacijo pa je dodala, da ne bo odnehala ter da se bo posvetovala s svojim odvetnikom.

Vmes so s spletne strani Miss Universe Kanada že umaknili njene slike, njeno mesto pa je zasedla druga kandidatka.

Dogodek je seveda prejel zelo mešane odzive; nekateri so mnenja, da so pravila jasna in da osebam, ki so spremenile spol, tekmovanje ne bi smelo biti dovoljeno, spet drugi podpirajo Jenno in menijo, da bi ji morali dovoliti udejstvovanje.

Kaj menite, bi moralo biti kandidatkam kot je Jenna Talackova dovoljeno, da se udeležujejo tovrstnih tekmovanj? Če menite, da bi moralo biti tudi kandidatkam, ki so se rodile kot moški, dovoljeno tekmovati, lahko glasujete v peticiji.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj