Se tudi vam dogaja, da v istem trenutku, ko vam nekoga predstavijo, že pozabite njegovo ime? Brez skrbi, niste edini, to je zelo pogost pojav. Možgani namreč težko shranijo preveč informacij naenkrat in ko spoznamo novo osebo, nam je vse bolj pomembno kot ime (simpatičnost; energija, ki jo oddaja).
Spodnji 4 nasveti vam bodo pomagali, da se ne boste več znašli v neprijetni situaciji, ko se ne spomnite imena osebe, ki so vam jo ravnokar predstavili.

Ponovite njihovo ime

Ko se vam nekdo predstavi, takoj ponovite njegovo ime, npr. “Me veseli, Nika.” V pogovoru prav tako nekajkrat omenite ime osebe (a ne prepogosto, da ne boste izpadli čudno) in ko se poslovite.

Povežite njihovo ime s čim

Ima Blanka blond lase? Veliko lažje vam bo, če si boste na ime oseb navezali kako asociacijo, povezano z njimi, še zlasti, če je ime malce bolj redko ali nenavadno.

Izgovorite njihovo ime

Če ima oseba zelo redko in posebno ime, ga obvezno izgovorite in ponovite. S tem se boste tudi prepričali, da ga izgovorite pravilno.

Zberite se

Če veste, da je to vaša težava, ki pa vam gre zelo na živce, se v trenutku, ko pridetew nekam, kjer veste, da boste spoznali kako novo osebo, zberite in osredotočite. Ko vam predstavljajo ljudi, si v mislih nekajkrat ponovite njihovo ime.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj