… za opravljeno delo, razlike ostajajo – po vsem svetu, na vseh področjih in v vseh poklicih, tudi med zvezdniki. Med njimi je tudi slavna Jennifer Lawrence, ki je kljub temu, da je za svojo vlogo v filmu American Hustle (Ameriške prevare) prejela zlati globus za najboljšo igralko, dobila plačano skoraj polovico manj kot njeni manj uspešni moški soigralci.


Prizor iz filma Ameriške prevare

To se je razvedelo, ko so pretekli teden elektronska sporočila po vdoru v sistem elektronskih sporočil Sony Pictures pricurljala v javnost. Šlo je za sporočila med najvišjimi predstavniki Sony Pictures, ki razkrivajo, da naj bi Jennifer Lawrence sprva dobila 'pet točk', torej 5 % prihodkov družbe, medtem ko naj bi jih Amy Adams 7, moški igralci Bradley Cooper, Jeremy Renner in Christian Bale pa kar 9%, kar je skoraj še enkrat toliko kot Jennifer Lawrence.

Sporočila so razkrila tudi, da sta dva izmed predsednikov družbe Columbia Pictures, ki opravljata popolnoma enako delo, plačana zelo različno; moški predsednik Michael De Luca (2,4 milijona ameriških dolarjev) ženska predsednica Hannah Minghella pa 'le' 1,5 milijona ameriških dolarjev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj