Yulie Roschina, ki bo osvetlila pogled na zgodbo zlasti z Azuceninimi očmi. V vlogi grofa Lune bosta nastopila Ivan Andres Arnšek in Jure Počkaj, Branko Robinšak in Ivan Defabiani kot trubadur Manrico, v vlogi Azucene pa bosta na odru svetovno priznani zvezdi, članica ansambla Dunajske državne opere Monika Bohinec in izraelska mezzosopranistka Shay Bloch. Leonoro bo uprizorila Elvira Hasanagić.

Zgodba se dogaja na začetku 15. stoletja med eno od mnogih državljanskih vojn na Iberskem polotoku. Trubadur je opera o vojni in smrti, hkrati pa tudi opera velikih čustev in ljubezni.

Ferrando in Azucena pripovedujeta o ugrabljenem in umorjenem bratu grofa Lune. Luno prevzema ljubezen do Leonore, a mlada ženska mu čustev ne vrača, saj ljubi trubadurja Manrica, za svojo ljubezen, prežeto z velikimi romantičnimi čustvi in pričakovanji, pa je pripravljena storiti vse, tudi umreti.

Za grofa Luno je neizpolnjena ljubezen do Leonore povod za dvoboj z Manricom. Manrico ni le njegov tekmec v boju za Leonoro, ampak med moškima vlada tudi politični konflikt. Spor med možema podžiga še želja po maščevanju smrti otroka, ki jo je zakrivila Manricova mati, Azucena. Grof Luna dopusti, da sovraštvo zaduši ljubezen, Leonora pa ji omogoči prostor v smrti.

Vstopnice dobite TUKAJ.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj