Pomlad se je že prebudila, glede na temperature pa se nam tudi poletje bliža s svetlobno hitrostjo. V tem članku se bomo preko posamezni kosov oblačil skupaj sprehodili skozi modne smernice in natančneje pogledali, kaj nam ponujajo za prihajajoče vroče dni. 

 

Poletni trendi 2007

 Emanuel Ungaro

Za letošnjo pomlad in poletje na svetovnih modnih pistah prevladujejo obleke vseh barv (o barvah smo podrobneje pisali v članku Barve letošnje pomladi) in oblik. Letos bodo najpopularnejše obleke iz lahkih in padajočih materialov, ki se ovijajo okrog vratu in razkazujejo hrbet. Na vrhu popularnosti so še V-izrezi, oglati izrezi ter obleke brez naramnic. V osnovi lahko obleke, glede na kroje, razdelimo na ravne oziroma oprijete in A-kroj v stilu šestdesetih let. Na oblekah je veliko plastenja, tekstur in draperij, so živahne, polne življenja in lastnega gibanja. Primerne so tako za sprehod ob obali kot tudi za vroč mestni beton ali razgreto pisarno. Zaradi lahkotnosti materialov delujejo uglajeno, hkrati pa tudi sproščeno in zabavno. Dolžine so v ospredju tri: zelo kratko, nad koleni in do tal. Vsekakor bo lahka poletna obleka nujna, če želite pregnati vročino poletja hkrati pa slediti modnim smernicam.

 

Chanel - poletni trendi

 

Givenchy - poletni trendi

 Chanel

 Givenchy

 

Hermes - poletni trendi

 

Carolina Herrera - poletni trendi

 Hermes

 Carolina Herrera

Topi, srajčke, jopice in drugi kosi zgornjih oblačil sledijo zgledu oblek. Kroji so ali zelo oprijeti ali pa široki, brez rokavov pa ali s kratkimi, tričetrt ali dolgimi rokavi. Pri zgornjih delih oblačil je modno več ali manj vse, čeprav so v ospredju, tako kot pri oblekah, V-izrezi, ovijanje okrog vratu in rezi ali trakovi pod prsmi ali v pasu. Čeprav med trendi prevladujejo obleke, pa kljub temu zasledimo še veliko zgornjih oblačil, predvsem v kombinaciji s krili in hlačami. Krila večinoma segajo do kolen, le izjemoma so daljša ali krajša. Tako kot pri oblekah, je tudi pri krilih opaziti veliko razgibanost, draperije in teksturo, ustvarjeno z materiali. Zgornji deli oblačil in krila se dopolnjujejo v učinkovito celoto, ki deluje uglajeno, a ponekod tudi razigrano. Največkrat so majice, topi in srajčke zataknjene za pas krila, s čimer se ustvarja še dodatna eleganca in izpostavlja silhueta ženskega telesa.

 

Dries van Noten - poletni trendi

 

John Galiano - poletni trendi

Dries Van Noten

John Galliano

 

Alexander Mcqueen - poletni trendi

 

Sonia Rykiel - poletni trendi

 Alexander McQueen

 Emanuel Ungaro

Hlače bodo letos, tako kot tudi krila, v manjšini, vendar pa so kreatorji kljub temu predstavili kar nekaj kosov. To poletje bomo, glede na trende, nosile dolge hlače, kratke se pojavljajo le redko in vsekakor niso več tako popularne kot lansko poletje. Tudi pri hlačah se pojavlja nasprotje – ali so zelo široke, ravnega kroja, ali pa se popolnoma oprijemajo nog (t.i. skinny hlače). Tudi hlače pa so seveda dopolnjene s topi, jopicami in srajčkami in se skupaj z njimi oblikujejo v prisrčno celoto. Hlače s širokimi hlačnicami bodo še posebej priročne v poletni vročini, saj so zračne in veliko bolj prijetne za nošnjo kot oprijete hlače, hkrati pa jih lahko uporabimo tako za eleganten kot tudi športni videz.

Na kratko smo vam torej predstavili trende kot jih narekujejo svetovne modne piste. Trendi letos narekujejo zelo nosljiva oblačila v različnih stilih, ki bodo zagotovo zadovoljili vse okuse. Izberite kar vam je od trendov najbolj pri srcu in jih nadgradite s svojim osebnim stilom. Tako je zagotovljeno, da bo vaš izgled unikaten, počutile pa se boste najbolje kot se lahko.

Vir fotografij: www.style.com

17 KOMENTARJI

  1. Sem pristašinja dolgih hlač in te prikazane kreacijemi mi bodo ziher prav prišle…posebno od kreatorja Alexandra McQueena! Ful dober kostim!!

  2. modne smernice so eno, finančne zmožnosti pa drugo. tako da, se pač oblečemo denarnici primerno, čeprav so mi prikazane smernice nadvse všeč!!!

  3. Brez pripomb. Čisto vse bi lahko imela 🙂 Ne glede na finančne zmožnosti, bi se dalo kaj najti pri nas v trgovinah. Malo več truda in malo več letnja po trgovinah pa se da marsikaj najti. Pa kakšno novo stvar na staro skombiniraš.
    Se mi pa zdi, da so pri nas, ne glede na modne smernice, trgovine polne kratkih hlač. Se vam ne zdi?

  4. Najbolj mi je všeč model od :Alexander McQueen
    vključno s klobukom..srčkano !
    Pa tudi od Chanelova ni slaba,tko lahka lušna,preprosta,..mislm tedve ..ostaLe so tko maL preUeć upadljive .. =)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj