Tekstura in volumen

Trend teksture oziroma volumna izjemno posnema stil 80-ih let in je edini izmed manj uporabnih trendov, saj je primeren le za izjemno drzne in ne za vsakdanje priložnosti. Pri takih pričeskah je izjemno pomembno, da jih znamo nositi in jih pravilno vpeljemo v okolje in situacijo. Trend teksture se opira na 80-ta in izgled pravkar razpletenih drobnih kitk. Že vzorček na laseh ustvari precejšnji volumen s katerim se je potem mogoče igrati. “Pravila” so podobna kot pri trendu spetih las – lasje so ob sencah počesani nazaj, čelo je odkrito, pričeska pa zgoraj in zadaj dvignjena.

Karl Lagerfeld in Prada
Karl Lagerfeld in Prada

Nekateri oblikovalci so se odločili teksturo ustvariti kar s spenjanjem. Lasje so na vrhu glave dvignjeni in oblikovani v zanimive skulpture, s različnim deljenjem pramenov las ali s “styling” produkti pa se ustvari še dodatna tekstura.

Marc Jacobs in Oscar de la Renta
Marc Jacobs in Oscar de la Renta

Kratki lasje

Kratki lasje so to sezono v manjšini, vendar speti lasje posnemajo videz kratkih las, kar lahko v svojo korist obrnete vse, ki sledite trendom, vendar se ne želite odreči kratkim lasem. Pri kratkih laseh pa je obratno kot pri dolgih spuščenih. Čelo je namreč zakrito s fru frujem, ki diagonalno sega iz ene strani na drugo. Lasje fru fru-ja so tudi najdaljši, saj so lasje ob straneh in zadaj močno skrajšani.

Armani Prive in Vera Wang
Armani Prive in Vera Wang

Tudi pri kratkih laseh je manj volumna. Poudarijo se prameni, lahko pa jih, posnemajoč spete lase, gladko počešete ob glavi nazaj. Dolžine so kratke, najdaljši lasje (fru fru) segajo malo čez ušesa ali so celo krajši.­

Anna Sui in Narciso Rodriquez
Anna Sui in Narciso Rodriquez

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj