­

Speti lasje so primerni tako za vsakdanje opravke kot tudi za posebne ali celo svečane priložnosti. Stilov in možnosti je ogromno, v večini pa je vse kar potrebujete dober frizer/stilist ali mnogo domišljije in ročnih spretnosti­. Trendi narekujejo, da so speti lasje počesani gladko ob glavi, če si zaželite volumna pa se lasje dvignejo od čela proti temenu, kjer so nato speti v različne oblike. Najenostavnejša različica je seveda čop, ki pa ga lahko popestrite z dvignjenim sprednjim delom las, različnimi sponkami ali ga zanimivo spodvijete.

Gucci in Chanel Couture
Gucci in Chanel Couture

Naslednja izmed  možnosti spenjanja las so fige in kite. Te so še posebej priročne kadar imate malenkost mastne lase in nimate časa za pranje glave, kar seveda ne pomeni, da je potrebno zanemarjati svojo higieno. Izjemno popularne so navadne fige, kot jih nosijo balerine – na temenu. Na katerem delu glave boste spele lase pa je sicer popolnoma vaša odločitev, trendi dovoljujejo skorajda vse. Igrate se lahko tudi s kitami; običajna lahko prosto pade po vratu navzdol, izjemno popularna je letos tudi kita v obliki ribje kosti, ali pa jo zvijete in pritrdite kot figo.

Giorgio Armani in Michael Kors
Giorgio Armani in Michael Kors

Za posebne priložnosti se lahko igrate z zanimivim spenjanjem, posebnimi lasnicami, ki pričeski dajo eleganten videz. V poštev pridejo tudi drugi različni okraski kot so vrvice in trakci, ki se jih vplete v speto pričesko.

Carolina Herrera in Rodarte
Carolina Herrera in Rodarte

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj