Za poseben učinek poskrbi drapiranje, kjer se tkanine bogato gubajo in ustvarjajo nove volumne in presenetljive silhuete. Če je material tanjši in primerno dragocen, je končni efekt lahko izredno lep. V varnih vodah boste plule, če se boste odločile za subtilno drapiran detajl na sicer preprosti obleki iz džerseja ali na krilu do kolen iz tanjše volne ali svile. Kadar ima en kos v vašem outfitu močan karakter, kot je npr. bogato nabrano krilo, celoten outfit uravnotežite s kosi, ki bodo preprostejši in ne bodo skušali preglasiti vodilnega kosa.

drapiranje 

Na modnih brveh se zopet bohoti krzno in sicer tako v obliki plaščev kot tudi kučem, ovratnikov in drugih detajlov. Ker še predobro vemo, da je pridobivanje krzna zločin nad živalmi in ker se z nošenjem naravnega krzna ne strinjamo, lahko z veseljem povemo, da je umetno krzno letos pravi hit in da mnoge trgovine vseh cenovnih razredov ponujajo različne kose, kot so brezrokavniki, jaknice, dodatki. Pri voluminoznem materialu, kot je krzno, velja podobno kot pri volni: pazimo, da nam ne doda dodatnih kilogramov ravno tam, kjer bi se temu rade izognile.

krzno 

Poleg drugih luksuznih materialov, ki smo jih v tem članku že omenili, je to sezono izredno moden tudi žamet, še posebej gladek žamet. Ta material ustvarja prekrasne odseve pod različnimi kosi, zaradi mat učinka pa se zelo lepo kombinira s kontrastnimi materiali, kot je svila, saten, volna, usnje, … Dajte si duška in si omislite vsaj en žameten kos, ki vas bo razveseljeval s svojo mehkobo in kraljevsko osebnostjo.

zamet 

In če se niste našle v nobenem izmed zgornjih trendov za sezono jesen/zima 09/10, naj vas kar takoj potolažimo. (Še) vedno je modna tudi klasika ali večni šik, kot so plašči iz kamelje dlake, črni kostimi, ženstvene silhuete, pudrasti odtenki, usnjeni škornji in rokavice, kavbojke, … Ne pozabite tega, kar je kratko in jedrnato ubesedil Yves Saint Laurent: “Fashions fade, style is eternal.” Če boste zveste svojemu osebnemu stilu in ga popestrile z novim kosom ali dvema, je zmaga vaša.

vecni_sik

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj