­Čeprav prevladuje mnenje, da se trendi najprej pojavijo na modnih pistah svetovnih prestolnic, temu ni povsem tako. Oblikovalci svoj navdih namreč črpajo iz vsakdanjega življenja, ki ga srečamo prav na ulici. Tam se sprehajajo modni nenavadneži, ki jim lastni slog pomeni veliko več kot luksuzne blagovne znamke, njihov poseben okus pa generira posnemovalce in nove trende. Esteban Cortazar, modni oblikovalec pri Ungaru, je pred časom priznal, da inspiracijo poišče kar na modnih blogih. Če vas torej zanimajo trendi te in prihodnjih sezon, namesto na modne piste pokukajte raje na ulice New Yorka, Pariza, Londona in Tokia ali pa pobrskajte kar med številnimi modnimi blogi.

Osemdeseta in devetdeseta

Zelo močan trend letošnjega poletja so vintage in retro kosi osemdesetih in devetdesetih let. Gre za rahlo neurejen rockerski videz iz konca prejšnjega stoletja na eni strani in na drugi strani za skoraj nakičena in divja osemdeseta. V obeh primerih gre za samozavestno modno držo ter videz, ki veliko pove.

Ključni kosi devetdesetih so T-Shirt majice s potiski najrazličnejših bendov in njihovih turnej, raztrgan in ponošen jeans, ‘oversized’ (prevelike) jope in kariraste srajce, kratke obleke z drobnim cvetličnim potiskom, zapestnice z neti, čevlji Converse, raztrgane najlonke in torbe iz blaga.

90s 90s_2 90s_3

Za osemdeseta pa so značilni svetleči materiali, ki se znajdejo skoraj povsod: na jopicah, oblekah in dodatkih, živalski vzorci, usnjene jakne, velik nakit, oprijete obleke z zadrgami, velika sončna očala in rdeče ustnice.

80s_2 80s_3

Dandi in romantično

Angleška manekenka Agyness Deyn je s svojim izrazitim dandi stilom ustvarila nov trend. Ta se zgleduje po moški garderobi in ruši tabuje med spoloma. Ženska je v moški garderobi videti izredno seksapilno, kar je dobro vedela že Marlene Dietrich. Pri moškem videzu si lahko izposodimo prav vse, od srajc, lakastih čevljev, kravat in klobukov do suknjičev in nakita. Glavno je, da te kose kombiniramo z izrazito ženskimi, kot so čevlji z visoko peto, punčkaste obleke in čipkasto perilo. Za razliko od dandi stila, ki se obrača k moškemu, pa romantični videz posega po kosih, ki so povsem dekliški. Za zgled bi lahko vzeli Alico iz čudežne dežele v kombinaciji ljubkih belih nogavičk in odprtih čevljev. Značilni kosi so tudi obroči in pentlje v laseh, nadkolenke, romantične obleke v pastelnih barvah, starinski nakit in cvetlični dodatki.

Dandi

dandi dandi_3

dandi_2

Romantično

romanticno_1 romanticno_2

5 KOMENTARJI

  1. Super članek. Modni blogi so res popularni in zanimivi. Jaz jih spremljam vsak dan in vedno dobim nove in nove inspiracije za kombiniranje oblačil.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj