Čeprav zima še kaže svoje mrzle in meglene zobe ter jih bo najbrž še kar nekaj tednov, so med sezonskimi razprodajami v trgovine začele kapljati prve kolekcije oblačil za letošnjo pomlad in poletje. Zato je skrajni čas, da si ogledamo, s kakšnimi trendi se bomo spogledovale in kako bomo nove kose lahko kombinirale z že obstoječimi zakladi naših omar.

Cvetlični vzorci

Brez cvetličnih vzorcev v toplih dneh pač ne gre. Različno velike vzorce pravih ali abstraktnih cvetlic najdemo na oblekah, krilih, bluzicah, šalih in ostalih kosih. Nekateri modni oblikovalci so se lotili kombiniranja različnih cvetličnih vzorcev med seboj, pri čemer niso nujno pazili na to, da bi imela oba vzorca med seboj kakšno skupno rdečo nit. Če ste mlade ali pa le drzne, se lahko tudi ve poskusite v kombiniranju različnih vzorcev. Za resnejši in formalnejši vtis pa le svetujemo, naj kombinacija ne bo preveč kričeča ali klovnska. Sicer pa boste z rožastim vzorcem na bluzi ali obleki krasno popestrile svojo garderobo in ga glede na prevladujoče barve v vzorcu brez problema kombinirale na enobarvne kose oblačil iz vaše omare. Pazite le, da na tisti del telesa, ki vas najbolj moti, ne boste oblekle največjega, najbolj kričečega ali vpadljivega vzorca.

cvetlicno

Mornarsko

Tudi brez mornarskih črt si ne predstavljamo poletnih dni, a tokrat so se navtični motivi še posebej pogosto pojavljali na modnih pistah. Poleg modro-belih, rdeče-belih ali črno-belih črt različnih debelin, so letos modni tudi ostali mornarski motivi: zlati gumbi na dvorednih suknjičih, vezenine z motivi sidra, ladje ali ladijskega krmila, temno modre obrobe na belih kosih oblačil in obratno, modni dodatki, na katerih detajli spominjajo na debele mornarske vrvi in podobno. Vsekakor si omislite vsaj majico s črtami in jo brezskrbno kombinirajte na džins, bele hlače ali krilo, … Omeniti pa je potrebno, da horizontalne črte optično razširijo, vertikalne pa zožajo in podaljšajo. Če želite svoji podobi v ogledalu odvzeti kilogram ali dva, nikar ne izberite širokih horizontalnih črt, le-te vas bodo namreč dodatno razširile in pritegnile neželeno pozornost. Izognite se tudi morebitni maškaradi zaradi tega, ker bi naenkrat oblekle črtasto majico, suknjič z zlatimi gumbi, torbo z izvezenim sidrom in kapitansko kapo. ‘A little goes a long way’, pretiravanje pa ni še nikoli prineslo nič dobrega.

mornarsko

mornarsko_dodatki

3 KOMENTARJI

  1. Zame se bo kar našlo kaj, se bom pa v širokem krogu izognila pastelnim/kožnim tonom in konkretnemu drapiranju. To enostavno ni zame 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj