Predstavljamo vam smernice glede barv, ki bodo modne; tehnik ličenja in tekstur ličil, ki bodo najbolj ‘in’ v letu 2020 – skratka vse tiste trende, ki nas bodo družili v prihodnjih mesecih in bodo presegli fotografije na Instagramu in modnih dogodkih.

Najnovejši trendi ličenja so namenjeni vsem in res težko, da vsaka od vas ne bi našla vsaj nekaj idej, s katerimi bo osvežila svoj videz in se razvajala. Med novostmi pri ličenju leta 2020 so predvsem triki za ustvarjanje osnove za sijoč učinek, ki se nekoliko razlikuje od tistega, ki smo ga vajeni.

‘No makeup’ makeup

Na voljo bo prostor za izvirnost in kreativnost, pa tudi za ličila ‘nude učinka’ oz. tako imenovani »no make up make up«, ki je primeren za vsak dan.

Fotografija: Gregor Ravnik, Model: Maša Keršič

Sijoč videz kože

Še naprej bo prevladovala koža z zdravim in sijočim videzom, ki je nesporni trend zadnjih let, vendar na malce drugačen način. Osvetljevalec bo še vedno del ličenja letošnjega leta, vendar v povsem novi obliki. Leta 2020 bomo slišali veliko o predhodnem poudarjanju, ki ga ustvarimo z nanosom osvetljevalca pred samim nanosom podlage.

Po nanosu osvetljevalca in podlage dodamo še malce osvetljevalca: rezultat je neverjeten, kot da bi naravni sijaj kože prišel od znotraj in ne zaradi nanosa določenega kozmetičnega izdelka.

Fotografija iz osebnega arhiva, Model: Dženita Nadarević

Koža torej ni videti le osvetljena, temveč skoraj kot bi bila mokra. Nov sijaj je kot odsev svetlobe v ogledalu.

Fotografija: Maja Požar, Model: Klara Bizjak

Obrvi: želimo predvsem volumen

Ko smo zaključili s podlago, preidemo na urejanje in dopolnjevanje obrvi. Te bodo še naprej poudarjene in voluminozne, a ne umetne. Letošnji trendi poudarjajo naravno lepoto.

Fotografija iz osebnega arhiva, Model: Ana Sučevič

Še naprej bo aktualno obarvanje obrvi, tudi s permanentnim make-upom in japonsko metodo, ki omogoča poudarjene in polne obrvi, vendar tehnike se nagibajo k zelo naravnemu videzu.

Najnovejši trend pa je laminiranje obrvi. Postopek temelji na zdravljenju dlačic s posebno raztopino s posebno tehnologijo. Laminiranje obrvi obljublja, da se bodo ženske rešile težav kot so redke in brezbarvne obrvi.

Senčenje oči: najzanimivejša tema letošnjih trendov ličenja

Kot že vemo, je letošnja barva klasično modra, a priljubljeni bodo vsi odtenki modre. To ne velja le za senčila, temveč tudi za črtalo za oči in maskaro. Modra bo odgovarjala tako modrim kot temnim očem. Poleg modre ji seveda sledijo pastelne barve.

Fotografija: Sašo Suzič, Model: Danica Lovenjak

V kolikor se marate pretiranih sprememb oz. prisegate na naraven videz, pa bodo nevtralni toni še vedno med priljubljenimi. Vendar nanos bo malce drugačen, saj bo mat učinek bo zamenjal sijočega.

Kot umetnica ličenja vedno sledim novim trendom, a kljub temu se nagibam k naravnemu videzu. Če bi lahko čas ustavila, bi vsekakor sledila trendom 20-ih in 50-ih let, saj je takratni trend veljal za sinonim ženstvenosti in čutnosti.

Poleg ličenja se frizure nagibajo k obdobju čarlstona in času Marilyn Monroe.

Zato, dekleta in ženske, eksperimentiranje in raziskovanje na področju ličenja je dobrodošlo. In za konec morda še mini nasvet: skok v zgodovino vam bo razširil obzorja.

Neli Paspalj,
InLiNe make up artist

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj