Vreme je že popolnoma jesensko in tako se priležejo jesenske barve, ki so jih polne tudi že police v trgovinah z oblačil. In v kakšne barve bomo odete to jesen? Modni trendi napovedujejo predvsem temne odtenke in veliko zemeljskih tonov. Prevladuje rjava barva, ki ji sledijo siva, modra, vijoličasta ter edini barvi z močnejšimi odtenki, rdeča in zelena.

Rjava

V ospredju za to jesen je rjava barva, v vseh zemeljskih odtenkih. Tako barvna lestvica sega od čudovito polne temno rjave do izrazito svetlih odtenkov peščene barve s sivim ali rumenkastim podtonom. Toplejše odtenke rjave po možnosti kupite v mehkih materialih – žametu, volni in mešanicah, saj v kombinaciji učinkujejo še posebej mehko in toplo, na tanjših materialih pa se bo ta topla polnost nekoliko izgubila.

Hermes Etro Nina Ricci
Louis Vuitton Allesandro Dell'Acqua Pollini

Siva

­Siva je letošnjo jesen druga najpomembnejša barva, kljub temu, da je že skorajda stalnica. Zaradi mnogih možnosti kombiniranja ter uglajenega videza je vedno znova priljubljena in uporabljena. Paleta se giblje od svetlo do temno sive in pokriva praktično vse odtenke sivine, tako da je izbira odvisna izključno od vašega stila in preostale garderobe. Za tiste, ki vam je že sivina jesenskih dni preveč, priporočamo kombinacijo sive s katero od drugih trendovskih barv. Izjemno lepo jo je mogoče kombinirati z vijoličasto in rdečo, pa tudi rjavo, sploh s toplejšimi odtenki.

Victor&Rolf Antonio Berardi Max Mara
Dolce&Gabbana Akris­ Chanel

­

10 KOMENTARJI

  1. Sem skorajda šokirana, ker med trendovskimi barvami za jesen ni moje črne…morda pride pozimi:)
    Andreja, hvala za barvne smernice!

  2. Andy, brez skrbi, črna seveda je, ampak ker je itak stalnica v članku ni zajeta 😉 markinnika, siva in vijolična sta tudi moji najljubši 🙂

  3. Wiii, jaz že od začetka ohladitev hodim okrog le še sivo-vijolična z občasnim pridihom modre 🙂 Pa sem enkrat toliko nehote barvno usklajena z modo 😉

  4. Končno barvita jesen, sem imela že dovolj večidel samo sivih in črnih odtenkov. Rdeča in zelena sta itak moji moji, letos sem napadla še vijolično! S sivo se pa nikakor ne morem sprijazniti.

  5. jaz nosim določene barve ne glede na to, ali so v modi 😉 tako je moja omara v vsakem primeru polna vijoličnih odtenkov, rdeče, črne in rjave. modre in zelene pa ne nosim, tudi če s tem tvegam, da sem resno out :D.

  6. Meni je tale jesenska barvna paleta pisana na kožo, saj se v moji garderobi najdejo vse izmed omenjenih barv, razen zelene. Še posebej pa so mi ljube siva, vijolična in seveda modra :).

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj