Baročni ples

Potiski in barve so modne zapovedi vzeli tudi iz zgodovinskega obdobja, ki ponazarja prestiž, kičast slog, in ki oblačila predvsem odene v bogato zlato, ki so jo kombinirali s črno, belo, tudi vinsko rdečo, … S tem trendom boste zagotovo zabrisali trend minimalizma in dodali svetleče modne dodatke, bogate materiale v stilu kraljice (čipka, prosojni kosi, pliš, usnje, svila) in renesančne, asimetrične potiske. Barok pa ni zapovedan samo pri oblačilih, ampak je moden tudi pri modnih dodatkih. Izberite bogat nakit.

trendi_jesen_zima_2012_13_barok2

Strogo po vojaško

Vojaško nalogo je prevzela tudi moda – toda na srečo le pri posnemanju vojaških oblačil. Ta trend bo to sezono kar močan, ženska oblačila pa bodo malo prilagojena in krojena bolj ob telesu. Še posebno bo zaslediti plašče v značilnem vojaškem slogu s številnimi gumbi.

trendi_jesen_zima_2012_13_vojasko
glamour.com

Leopardji klic divjine

Živalski potiski ostajajo, še bolj pa bo divje vzorce zastopal predvsem leopardji potisk, ki ga bo zaslediti povsod. Še posebno modni bodo dodatki v leopardjem stilu. Če ste ljubiteljica živalskih potiskov, zagotovo imate kakšnega leopardjega že doma. Prelepo se bo kombiniral z nevtralnimi toni (bež, rjava, črna), drzne pa si bodo dovolile kombinirati leoparda z rdečo, tudi zlato. Še vedno pa bo tudi predvsem na modnih pleteninah zaslediti zebraste, kačje in ostale divje vzorce.

trendi_jesen_zima_2012_13_leopard_potisk
made-in-italy.com

Cvetlična preobrazba

Rože na oblačili so pridobile le malo temnejšo podobo in se poslovile od vseh pisanih in rožnatih ter ostalih živih barv. Spremenilo so tudi velikost, saj se sedaj pojavljajo večje in bolj poudarjene. Zasledili jih boste v kombinaciji s črno (ali na črni osnovi), z vinsko rdečo, rjavo in z ostalimi temnejšimi jesenskimi barvami.

trendi_jesen_zima_2012_13_cvetlicni_potisk
glamour.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj