­

­Prihaja sezona odprtih čevljev in živih barv. Kilometre bomo nabirale v stilettih s platformo, gležnarjih iz PVCja, modernih espadrilah, lesenih coklah, jahalnih škornih, in simpatičnih balerinkah.

Salonarji

V pomlad bomo zakorakale v klasični obliki salonarjev z dvema pomembnima novostima: prva je barva, druga pa platforma. Bolj ko je klasična oblika, bolj živa naj bo barva. V trendu bodo predvsem živa oranžna, rumena, kričeče rdeča, pastelne barve in vzorci kačje kože. Platformo spremljajo izredno visoke in tanke pete. Če se odločimo za črne salonarje, naj bo ta resnično nekaj posebnega. Lahko je okrašen s kamenčki, kot pri Louboutinu, ali s perjem, kot pri Roksandi LLincic.

stileto

Gležnarji

Gležnarji ostajajo tudi to sezono, le da so nekoliko bolj primerni za toplejše dni. Skoraj obvezna je odprtina pri prstih (peep toe) ter vsaj še kakšna majša odprtinica, ki razkrije nekaj kože. Namesto tega so nekateri oblikovalci uporabili kar prozorne materiale, kot sta PVC in čipka. Da pa čevelj ne bi bil preveč dolgočasen, ga spremlja zanimiv dizajn v obliki geometričnih pravil, polnih in nenavadno oblikovanih pet, rožastih ornamentov in platform iz naravnih materialov kot je naprimer les. Nekaj čisto posebnega pa so masivni gležnarji v oranžni oblikovalskega dvojca Dsquared.

gleznarji

9 KOMENTARJI

  1. In kaj storiš, ko so ti espadrile in cokli nagravžni, telegraf štange namesto pet pa niso najbolj skladne s tvojim srednješolskim urnikom?

    Upam da bom v 2. delu dobila kaj upanja. (:

  2. Naša predraga Slovenija nima upanja za tovrstno modo. Ženska bi požela precej pogledov in komentarjev (takšnih in drugačnih).. vsekakor pa… take petke niso udobne. Zakaj bi si sploh želela tega na nogah? Sploh pa poleti.. hehe.. no, saj nimam nič proti modnim trendom, le prepričali me niso.

  3. nič brez pet za tiste, ki jih ne nosimo 🙁 drugač pa že tolkrat sm kej rekla da ne bi oblekla, obula..na koncu mi je pa ratalo še všeč :))

  4. Čevlji so mi po večini všeč in niti pri enih ne vidim razloga da jih ne bi nosila, za komentarje ljudi pa me sploh ne briga. Slovenija ne bo nikoli imela razvite mode če je ljudje ne bodo razvijali.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj