Med trendi smo že poročali o barvah, ki zaznamujejo letošnje poletje, tokrat pa se bomo posvetili še vzorcem. Vzorci se pojavljajo skoraj izključno na oblekah in krilih, saj sta to ključna dela poletne garderobe. Kljub temu, da se pojavlja veliko različnih vzorcev, se bomo osredotočili na dve veliki skupini – cvetlične in geometrijske vzorce – ter predstavili še uporabo vzorcev iz živalskega sveta in prelivajočih se barv za poletna oblačila.


Cvetlični vzorci

Cvetlični vzorci se kot motiv na oblačilih pojavljajo v različnih oblikah, gostoti ter namenu. Majhni vzorčki cvetlic, od realnih do zelo stiliziranih različic, so običajno gosto posejani po celotni površini lahkih poletni oblek. Te so kot nalašč za sproščeno preživljanje vročih dni in so več kot primerne za vse ženske, ki sprejemajo svojo ženskost in jo želijo navdihniti z nekaj romantike.

 

cvetlični vzorci - Anne Klein cvetlični vzorci - Balmain cvetlični vzorci - Stella McCartney
Anne Klein
Balmain
Stella McCartney

Med popularne cvetlične vzorce sodijo tudi detajli, kot so listi, stebla in cvetni listi, pa tudi celotne cvetlice, še posebej take z zanimivimi cvetovi. Največkrat so ti vzorci uporabljeni le na enem delu oblačila, še posebej, če gre za velike vzorce. Veliki vzorci so vedno najučinkovitejši v manjšem obsegu, saj lahko sicer delujejo precej agresivno in s tem odbijajoče. Je pa gostota uporabe vzorca seveda odvisna tudi od samega modela oblačila.

cvetlični vzorci - Donna Karan cvetlični vzorci - Aquascutum cvetlični vzorci - Valentino­
Donna Karan ­
Aquascutum
Valentino

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj