Pomlad in poletje sta letna časa, ko največkrat nosimo živahne, močne barve. Letos so temu naklonjeni tudi modni trendi, saj med barvami dejansko prevladujejo barve. Glavne barve so modra, rumena, rdeča, zelena, vijolična ter barva fuksije, ki se predstavljajo v vseh odtenkih, vendar prevladujejo močno nasičeni, ki v spomladanskem soncu še posebej zasijejo. Šest prevladujočih trendovskih barv, ki ne smejo manjkati v vaši omari, smo razdelili v dva sklopa in sicer na tople ter hladne barve.

Tople barve

Tople barve so tiste, ki najbolj zasijejo, imajo v sebi nekaj toplega, sončnega. Med tople barve sodijo rumena, rdeča, oranžna ter vse barve, ki izhajajo iz mešanja le-teh in je v njih prevladujoč del tople barve. Vendar pa je treba poudariti, da vsak odtenek izžareva svojo energijo, zato najdemo tudi med barvami, ki sicer veljajo za tople, hladne odtenke.

Fuksija
Barva fuksije je definitivno zmagovalna barva te sezone. Največkrat prikazana barva, ob beli in črni seveda, bo prava za vas, če želite pritegniti pozornost. Močno nasičena, živahna barva je enkratna za pomladne, še bolj pa za poletne dni. Kombinirate jo lahko s sončno rumeno, klasično črno ali belo, viola, kombinacij kolikor vam srce poželi. Če je barva fuksije za vas preveč agresivna, lahko posežete po katerem drugem rožnatem odtenku, ki so prav tako na višku trendovske lestvice.

fuchsia_paulsmith

fuchsia_hermes

fuchsia_alessandrodellacqua

Paul Smith
Hermes
Allessandro Dell’Acqua

Rumena
Barva sonca sije močno tudi, ko se pravo sonce skriva za oblaki. Za tiste z neomajno energijo in pozitivnostjo, ki želijo sonce vedno ob sebi je ta trend barva kot nalašč. Topla barva, ki najbolj zasije v polni nasičenosti bo primerna tudi za tiste, ki prisegate na bolj umirjene tone, saj je prav tako uporabna in zaželena tudi v svoji pastelni, nežnejši različici. V kombinaciji s toplimi barvami jo uporabite, če želite udarno, vročo harmonijo, v nasprotju s hladnimi pa takrat, ko želite pritegniti pozornost s kontrasti.

 yellow_gucci  yellow_fendi  yellow_lv
 Gucci  Fendi  Louis Vuitton


Rdeča
Rdeča, ki je tokrat med glavnimi trendi je močna, izjemno nasičena, ženstvena, zapeljiva in vas lahko popolnoma zasvoji. Pri rdeči različni odtenki niso tako očitni kot pri drugih barvah, saj gre pri njej zgolj za razlike v intenziteti ter razmerju toplih in hladnih tonov znotraj barve same. Rdeča vam prepušča mnogo možnosti kombiniranja, klasično rdeče-črno kombinacijo, rdeče-belo, ki bo za pomladne in poletne dni bolj primerna, lahko pa se izognete klasiki in posežete po vijolični, zeleni, modri, rumeni ali oranžni barvi. Spet, kombiniranju ni meja, dokler izbirate barve s približno enako svetlostjo.

 red_chanel  red_annasui  red_blumarine
 Chanel  Anna Sui
 Bluemarine

5 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj