Hladne barve so tiste, ki imajo v sebi nek hlad, pridih misterioznosti. Med hladne barve sodijo modra, zelena in vijolična ter vse barve, ki izhajajo iz mešanja le-teh in je v njih prevladujoč del hladne barve. Enako kot pri toplih barvah, pa tudi med hladnimi barvami najdemo tople odtenke.Modra
Modra barva sije z modnih pist, ne glede na to ali gre za pastelno, svetlo modro, azurno, sprani jeans, temno, mornarsko modro ali modro-zeleno turkizno. Fantastična je v kombinaciji z belo in osnovnima barvama, rdečo in rumeno, pastelne različice modre pa lahko kombinirate s pastelnimi odtenki drugih barv in dosežete sladoledno harmonijo.
 blue_peterjensen  blue_lanvin  blue_ysl
 Peter Jensen
 Lanvin  Yves Saint Laurent


Zelena
Zelena, barva narave se prav tako pojavlja v več odtenkih. Tako zasledimo vse od pastelnih, naravnih in fluorescentnih tonov. Prav vsak bo tako med zelenimi lahko našel odtenek zase, pa naj vas privlačijo svetli ali temni odtenki. Temnejši odtenki se odlično podajo k črni, ter metalnim barvam kot so zlata, bronasta ter srebrna, svetlejše pa kombinirajte k ostalim barvam v podobnih svetlostih kot odtenek zelene za popolno harmonijo ter z vijolično ali rdečo za kontrastni učinek.
 green_versace  green_emporioarmani  green_dolceandgabbana
 Versace Emporio Armani  Dolce & Gabbana Vijolična
Vijoličasta je izjemno ženstvena barva in prav je, da izkoristimo njene čare in toploto. Temna melancana vijoličasta, barva sivke, pastelna svetlo vijoličasta ali nešteto odtenkov vmes, z njo zgrešiti bo nemogoče. Izberite odtenek, ki ustreza vašemu počutju, stilu ter videzu in ga kombinirajte s sivo, zeleno, različnimi odtenki rožnate ali pastelnimi barvami.


violet_cavalli   violet_marcjacobs  violet_annasui
 Roberto Cavalli
 Marc Jacobs
 Anna Sui
 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj