… blogih, rdečih preprogah in modnih revijah, pri nekaterih zvezdnicah pa postaja celo stalnica. Gotovo je to trend, ki bo navdušil marsikatero dolgolasko, saj gre za enostavno in izrazito ženstveno obliko pričeske, ki je primerna tako za vsakdanjik kot tudi za nekoliko glamuroznejše priložnosti. V nobenem primeru ne deluje izumetničeno in pretirano za priložnost, vseeno pa ustvari poseben, izstopajoč in urejen videz.

valoviti_lasje_na_stran_jessica_catherine
Foto: peoplestylewatch.com

Tak videz lahko ustvarite tudi same v le nekaj preprostih korakih!
 

Priprava las

V sicer posušene, a še nekoliko vlažne lase natrite manjšo količino poljubnega izdelka za lažje oblikovanje las, vendar ne uporabite nobenih tretmajev za konice, saj bodo lasje bolj živi in neukrotljivi oz. jih bo težje ovijati. Če vam ustreza, lahko prečko premaknete bolj ali manj v stran, kot jo imate ponavadi, kar bo omogočilo bogatejši videz las na izbrani strani.
 

Kodranje

Valovite kodre lahko, še zlasti, če se vam mudi, naredite s kodralnikom, vendar priporočamo uporabo gumijastih navijalk:

valoviti_lasje_na_stran_navijalke
Foto: youngamericagroup.com

Gumijaste navijalke so manj invazivne za lase, enostavne za uporabo in z njimi lahko medtem, ko se vaši lasje pripravljajo na čudovito pričesko, tudi naspite.

Lase razdelite na pramene. Začnite pri spodnjem delu glave oz. pri tilniku tako, da preostanek las spnete na teme, spodnji sloj pa razdelite na dva do tri pramene, odvisno od gostote las. Prameni  naj bodo debelejši – želimo ustvariti valovit videz las in ne baročne kodrčke – in nanje navijete navijalke približno do sredine posameznega pramena. Postopoma spuščajte spete lase s temena in navijate posamezen pramen, vsako plast malenkost višje; navitih pramenov pa ne sme biti preveč, nekje 2 do 3 na plast, za vsega skupaj 3 plasti. To naredite pred spanjem in navijalke snamete zjutraj. Sprva bodo prameni zelo kodrasti, a do popoldneva oz. večera bodo ravno prav spuščeni za oblikovanje pričeske na stran. Priporočamo uporabo gumijastih navijalk 'z ušesi', saj so zelo enostavne za uporabo.
 

Zaključek pričeske

Skodrane lase položite na stran in jih s sponko ('krokodil', šestice) spnete na tilniku, lahko pa  naredite tudi čop na stran ali jih prevežete z  okrasnim trakom.

valoviti_lasje_na_stran_fw_tika
Foto: ourvaniti.com, Tikka

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj