O čem govorimo? O boho modi, seveda. Verjetno se spomnite nekaterih njenih najbolj značilnih kosov: telovniki, ki so bili oblečeni preko cvetličnih oblek; okrašeni pasovi, obešeni na bok; resice na – no, na vsem – in za tiste, ki so si lahko privoščili visoko ceno boho kosov, torba Chloé Paddington.

Sienna Miller
Sienna Miller
Kate Moss

Tako kot številni drugi trendi izpred 20 let, ki se vračajo – pozdravljene cargo hlače in sončna očala s ščitnikom! – se tudi boho vrača iz arhiva. Svet, pripravi se na Boho 2.0.

Tudi modne steze so bile preplavljene z utrinki iz preteklosti. Pri Alberti Ferretti so bile obleke iz makrameja, ki so se kar šibile pod vsemi resicami; pri Altuzarri pa je bila supermanekenka Gigi Hadid oblečena v barvasto obleko; pri Chloé pa so boho srca hitreje utripala zaradi pletenin in školjk.

Gigi Hadid za Altuzarra

Tudi nakit se je vključil v akcijo. Po podatkih podjetja Daniel Christopher Jewellery se je število iskanj gležnjic, visečih uhanov in prstanov za prste na nogah v zadnjih treh mesecih povečalo za 49 %.

Preden se zgrozite ob spominu na kot naključno sestavljene outfite izpred dvajsetih let in komaj obstoječe kratke hlače iz džinsa, vedite, da je ta preporod zelo izpopolnjen. Za to so krivi družbeni mediji in obsežna knjižnica referenc zvezdnikov, vendar večina oživljenih trendov zahteva manj eksperimentiranja (hvala ti, Sienna, da si se potrudila), temveč sledijo smernicam OG, Y2K.

Če torej na podstrešju opazujete svoje vintage škornje, je zdaj čas, da jih spet obujete. Dodajte prstan na prste stopal, gležnjico in usnjeno jakno in lahko greste.

PREBERITE TUDI:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj