Jesen je pred vrati in z njo seveda tudi jesenski trendi. Jesen najboljši čas za eksperimentiranje z novimi barvami, saj lasje niso več izpostavljeni poškodbam zaradi sonca, morja in klora. Pričeske prihajajočih mrzlih dni bodo preproste, a hkrati zanimive, daljše ali krajše – prav zares za vsak okus nekaj. Med najbolj zanimivimi frizerskimi idejami letošnjega leta pa je tudi tako imenovana 'ombre' tehnika svetlenja las ali ombre prameni, ki so se med zvezdnicami razširili že v začetku tega leta. Če želite, da bo vaša pričeska 'obarvana' po najnovejših modnih zapovedih, potem bo najsvetlejši del spodnja polovica vaših las oz. konice.

ombre_lily_aldridge
Lily Aldridge z 'ombre prameni'

Da so prameni od najnežnejšega do najživahnejšega odtenka popolnoma 'out', pričajo novi modni trendi, ki predstavljajo barvno kombinacijo svetlejših in temnejših tonov. Tako boste najbolj modne tiste, ki si boste dale konice las prebarvati v dva do tri tone svetlejšo barvo od preostalih las. Dolžino posvetljenih konic lahko vsaka posameznica poljubno prilagaja glede na dolžino las, a strokovnjaki priporočajo od deset do petnajst centimetrov. Priznajmo, barvanje konic torej ni nič novega – gre pravzaprav za nadaljevanje lanskih poletnih trendov, le da se pričakuje, da bodo 'Ombre prameni' dosegli svoj vrhunec ravno to jesen in zimo. Zakaj torej ne bi poskusile tega trenda barvanja las?

'Ombre' tehnika svetlenja las

'Ombre' je francoska beseda, ki dobesedno pomeni senca (v senci) – stopnjevanje barve. Tako imenovani Ombre učinek pričeske pomeni, da lasje postopoma svetlijo od korenin do konic. Čeprav se nekaterim morda zdi, da gre le za velik narastek, gre v resnici za skrbno negovan videz.  Gre za posebno tehniko svetlenja, pri kateri svetlimo lase samo od polovice celotne dolžine las navzdol. Ta tehnika je odlična rešitev, če si želimo posvetliti lase, a se želimo izogniti rednemu mesečnemu barvanju narastka.

ombre_drew_barrymore
Drew Barrymore z 'ombre prameni'

9 KOMENTARJI

  1. Lencica, po mojem se da. B ipa bilo dobro vedeti v katerem frizerskem salonu ti to dobro naredijo, jaz namreč nisem še nikjer zasledila.

  2. Lencica, da se zagotovo, ampak bo pa potem problem narastek, ki je, če so lasje svetli in barvani na temneje, še posebej neestetski in opazen, tako, da boš morala zelo paziti na to, da ga boš redno barvala.

  3. Mislim, da me je malo minilo, ker je tako barvanje res zelo delikatno za svetlolaske, saj hitro lahko izgleda zanemarjeno in ne verjamem, da je v Sloveniji kakšen frizer, ki bi bil res sposoben narediti naraven barvni prehod. Lepo izpade predvsem na Jessici Biel in res paše predvsem temnolaskam, ki si spodnji del posvetlijo. Oh ja, temnolaske so očitno vedno v prednosti kar se tiče barvanj in narastka.

  4. Meni je pa všeč kombinacija pri Lily Aldridge. Prvič so mi naredili super ombre pramene pri Stevotu (po njihovem nasvetu), je pa res, da sem temnolaska in je morda ravno zato izpadlo zelo dobro. Najbolje je, da se posvetlijo le določeni prameni (teh naj ne bo premalo) in sicer nekje od višine ušes navzdol. Stvar izgleda zelo naravno, kakor da bi pramene posvetlilo sonce.

  5. Pri temnolaskah ta način barvanja res izpade izvirno in lepo, pri svetlolaskah pa izpade površno in na žalost sem tako barvanje kasirala sama pred nekaj tedni. Frizerju sem jasno pokazala sliko, da hočem imeti narastek tako svetel kot ostali lasje (svetlo blond), vendar pa se tega ni držal. Njegov izgovor je bil, da tako izgleda bolj naravno. Meni izgleda šlampasto in komaj čakam, da se grem ponovno barvat.

  6. Meni se zdi to lepo le na temnolaskah, če so lasje posvetljeni res le za en do max. 2 odtenka. Pri Drew Barrymore mi pa ni všeč, ker je prevelika razlika med najtemnejšimi in najsvetlejšimi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj