Med neštetimi nasveti in triki za ličenje, ki so se pojavili v aplikaciji, obstaja eden, ki je ohranil aktivno (in naraščajočo) bazo oboževalcev: #douyinmakeup.

Douyin makeup je pravzaprav splošni izraz za slog ličenja, ki ga opredeljujejo mehki in eterični videzi, ki dajejo videz lutke. Ime izhaja iz aplikacije družabnih medijev Douyin, ki jo je družba ByteDance ustvarila leta 2016 in je ekskluzivna za Kitajsko.

Čeprav se videz, kot pri vsakem lepotnem trendu, spreminja glede na to, kdo ga ustvarja, ostajajo trije vidiki skoraj stalni:

  1. bleščeče senčilo in subtilno črtalo, ki odpira oči;
  2. močno pordela lica in
  3. nežne ustnice.

Ličenje Douyin je ličenje, ki je bolj prilagojeno vzhodnoazijskim značilnostim. Tako so oči v središču ličenja Douyin; bleščeči pigmenti na vekah ali celo pod vodno linijo; mehak, ne pretemen eyeliner ipd.

Eden od teh poudarkov na očeh so trepalnice manhua (ustvarjalci jih včasih imenujejo manga trepalnice), ki so dolge, modrikaste trepalnice, ki so videti kot posamezni čopki las in ne kot ‘paljača’ trepalnic.

Čeprav je ličenje oči tisto, zaradi česar je videz takoj prepoznaven kot Douyin, ustnice niso povsem prezrte. Ličenje Douyin se pogosto zaključi s polnimi in našobljenimi ustnicami, običajno v nude, rožnatih ali prosojno rdečkastih odtenkih. Ustvarjalci se običajno odločijo za bolj zabrisan učinek z uporabo prosojnih odtenkov in ‘stainov’ za ustnice ali z zelo tankim nanosom običajne šminke, da je barva povsem razredčena in zabrisana.

Rdečkasta lica so seveda obvezna – so enako prosojna kot rdečkaste ustnice.

Kako vam je videz všeč?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj