Pa nimajo veze prav z novembrom, saj me spremljajo praktično skoraj vsak dan in nekateri skozi celo leto.

ArtDeco Waterproof črtala za oči in ustnice

Eden izmed izdelkov, ki me spremlja že od odkritja dalje pred (vsaj) 15 leti, so ArtDeco črtala za oči in ustnice. Če česa ne prenesem, je pa slaba kakovost ličil, kar pri meni vključuje tudi slabo obstojnost. Saj veste: tisto, ko se brezhibno naličiš in potem nekaj ur kasneje ugotoviš, da je črta tvojega eylinerja izginila neznano kam, ali pa je vse povsem razpackano. Em, ne bi, hvala.

Črtala za ustnice in oči ArtDeco so me očarala in osvojila za vedno iz več razlogov: prvi je ta, da so res izjemno kakovostna – brezhibno drsijo po veki (oz. robu ustnic) ob nanosu, ne bremzajo in ne vlečejo kože. Drugi je že omenjena in meni ključna lastnost: neverjetna obstojnost. Od jutra do večera bodo zdržali na mestu, izjema je le intenzivno znojenje in/ali zelo mastna koža (ali krema, ki ste jo morebiti nanesle spodaj). In tretji: naravnost neverjeten nabor odtenkov. Res nemogoče, da ne bi našle popolnega zase tako pri eyelinerjih (črtalih za oči) kot tudi liplinerjih (črtalih za obrobo ustnic).

Seveda je tudi odstranjevanje potrebno z odstranjevalci, ki vsebujejo maščobe, da jih raztopijo, a te se nahajajo v praktično vsakem čistilnem mleku, zato to ne bi smelo predstavljati problema. Zaradi izjemne obstojnosti so tako primerni tudi za posebne priložnosti in vroče poletje, saj bodo ostali na svojem mestu. Priporočam, da jih preverite – prepričana sem, da boste odkrile svoja najljubša črtala.

PREBERITE TUDI: Top 5 izdelkov po izboru urednice: oktober 2018

Ara High Soft balerinke

Ker sama zelo veliko nosim zelo visoke pete, za katere se zavedam, na stopalom, nogam in telesu nasploh niso najbolj prijazne, preostali čas toliko bolj pazim, da nosim res izjemno udobne in kakovostne čevlje brez pet (in jasno, redno telovadim in hodim v hrib, da se mišice in stopala raztegujejo tudi v nasprotno smer).

In ker rada tudi pešačim – in pešačim kadarkoli in kjerkoli le morem – ob tem in v pisarni nosim kar se da mehke, anatomsko oblikovane in udobne čevlje. Tako sem, ko sem nakupovala in počasi že namrgodeno probavala ene balerinke za drugimi, ki so bile vse neudobne in trde, prišla do Arinih. Ko sem pa to dala na stopalo, sem začutila prav blaženost in obraz se mi je razsvetlil ob olajšanju: kot bi obula copate!

Ara balerinke High Soft so, prisežem, nekaj najbolj mehkega, udobnega in stopalu prijaznega, kar sem doslej dala na nogo in dejansko komaj čakam, da jih obujem, sploh ko imam več ur na nogah 10 ali 11 cm pete. Pravi užitek – ma kaj užitek, balzam! – za stopala in če imate občutljiva stopala ali noge; veliko hodite ali stojite; ali pa preprosto želite mehke in udobne čevlje najvišje kakovosti tako kar se tiče materialov kot tudi izdelave, potem preverite omenjeno linijo Ara.

PREBERITE TUDI: Kako hoditi v visokih petah?

Spalna očala

Kljub vsem raziskavam, ki vedno znova dokazujejo, kako zelo pomemben je kakovosten spanec za zdravje in dobro počutje, mnogi nasvetov in opozoril, da je treba:
1. spati dovolj;
2. poskrbeti za kakovosten spanec …

… ne jemljejo (dovolj) resno. Optimalna količina spanja za odraslega je okoli 7 ur, v nobenem primeru pa ne bi smeli spati manj kot 6 ur. Posledice premalo spanja ali nekakovostnega spanca so utrujenost, ki vodi večjo površnost, raztresenost in napake; povečano razdražljivost; manjšo potrpežljivost; padec imunskega sistema, zaradi česar smo hitreje in pogosteje bolni; in pospešeno staranje.

Poleg zadostne količine spanja pa je potrebna tudi dobra kakovost spanca – in pri tej je eden ključnih dejavnikov ta, da spimo v temnem prostoru. Namreč če je presvetlo, skozi veke možgani zaznavajo svetlobo in posledica je slabša tvorba spalnega hormona melatonina in manj kakovosten spanec s krajšimi REM fazami. Tako bi morali spati v popolni temi in ker je to za večino težko izvedljivo, si lahko pomagamo s preprosto, a učinkovito rešitvijo: spalnimi očali.

Tako sem si jih omislila tudi sama, predvsem ko grem kam na pot in ne spim doma. Redkokje imajo namreč res dobre rolete, ki povsem zatemnijo – ponekod pa jih sploh ni in te, sploh poleti, vzhajajoče sonce začne zbujati že ob 4h zjutraj. Spalna očala so na voljo skorajda povsod: tako v drogerijah kot tudi trgovinah z oblačili. Sama sem jih naročila preko spleta in moram priznati, da so me že ničkolikokrat rešile pred prekratkim in nekakovostnim spancem.

Res vsem toplo priporočam, da poskrbite za kakovosten spanec, saj je osnova za dobro počutje in nenazadnje tudi delovanje telesa – tako s tem, da greste pravočasno spat (okoli 22h, najkasneje 23h), da poskrbite za optimalno tvorbo melatonina in s tem REM faze spanja; kot tudi da ne gledate v razne ekrane pred spanjem (vsaj uro prej oz. jih nastavite na temno in rumeno) in raje v roke vzamete kako dobro knjigo ali se prepustite pomirjajoči, meditativni glasbi; da poskrbite za popolno tišino (po potrebi uporabite čepke za ušesa); in da poskrbite za popolno temo. Če je ni, so tu vaše rešiteljice – spalna očala. Presenečeni boste, kakšno razliko naredi dovolj in kakovostnega spanja.

PREBERITE TUDI: Top 5 izdelkov po izboru urednice: september 2018

Solna lučka

Zdravilni učinki in koristne lastnosti himalajske solne lučke (niti himalajske soli) niso nobena skrivnost. Zato sem jo, kot zapriseženi ‘health freak’ seveda nabavila tudi sama. Katere vse so njene koristne lastnosti, si lahko preberete v tej objavi, na kratko pa: čisti in nevtralizira zrak; odstranjuje strupe; krepi imunski sistem; nevtralizira elektromagnetna sevanja in še marsikaj.

Sicer pa je idealna tudi za zvečer, če se, tako kot jaz, izogibate premočni svetlobi zvečer (ki prav tako zavira nastajanje melatonina). Tako jo imam vedno prižgano zvečer (in nobene druge luči), da se telo in možgani začnejo umirjati in pripravljati na spanec. Je pa tudi nadvse prijetna, mehka svetloba, ki deluje prav blagodejno, če ne kar pomirjajoče; idealna pa je tudi za romantične trenutke.

Na voljo je skorajda povsod, kjer imajo opremo za stanovanja, zato če je še nimate, hitro v nabavo! Prepričana sem, da vas bo navdušila kot je mene in na tisoče uporabnikov po svetu.

Yoox spletna trgovina

Nisem si mislila, da bom kdaj priporočila spletno trgovino, vendar po tem, ko sem vedno znova po naših prodajalnah iskala čevlje in mi niso bili nobeni (ja, NOBENI) všeč, sem nekega dne obupala in se odločila, da pogledam po spletu.

Sicer mi kupovanje preko spleta iz tujine ni tuje, to počnem že skoraj 20 let, vendar so čevlji in oblačila vedno bili nekaj, kar sem želela pred nakupom pomeriti. A sila razmer me je pripravila do tega, da sem se odločila, da čevlje preprosto naročim preko spleta. Največ, kar lahko izgubim, je poštnina za pošiljanje nazaj – hkrati pa lahko ogromno pridobim – to so sanjski čevlji.

Yoox prodaja sicer tudi oblačila in marsikaj drugega, ampak kot velika ljubiteljica seksi ženskih čevljev z visoko, tanko peto, tam naročam (oz. sem zaenkrat naročala) le čevlje. In O.M.G., kakšna izbira! Ni, da ni – tu pa res težko, da ne najdete čevljev, kakršnekoli si boste zamislile.

Cene so že na splošno nižje kot v drugih spletnih trgovinah z enakimi izdelki, povrhu tega pa imajo tudi pogoste akcije in razprodaje, kjer lahko vrhunske čevlje dobite tudi za 70% ceneje. Poštnina je brezplačna in, kot že omenjeno, največ, kar lahko izgubite, je plačilo poštnine za pošiljanje nazaj.

PREBERITE TUDI: Top 5 izdelkov po izboru urednice: november 2017

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj