… svojih razlogov za takšno odločitev. Številne med njimi so zaradi svoje odločitve prejele ostre kritike medijev in javnosti. Kljub temu, da nihče nima pravice obsojati, so te zvezdnice svojo odločitev upravičile z več kot enim močnim argumentom. Razlogi, ki so jih navedle, se od zvezdnice do zvezdnice razlikujejo, vendar so vsi enako veljavni in vredni premisleka. Med njimi so tudi strah pred porodom in želja do varovanja okolja.

1. Jennifer Aniston

Jennifer Aniston je v enem izmed intervjujem dobro povedala, da ko se ženska odloči, da ne bo postala mati, jo družba vidi kot sebično osebo, ker se želi osredotočiti na svojo kariero. “Mogoče moj namen na tem planetu ni, da bi se razmnoževala,” je ena najpomembnejših izjav, ki jo je dala med intervjujem, ki se je dotaknil sveta. Izrazila je tudi nezadovoljstvo nad ‘oznako’, ki jo ženske dobijo, če se odločijo, da se pri določeni starosti ne bodo poročile ali ne bodo imele otrok, kar se ne dogaja z moškimi, ki se znajdejo v isti situaciji. Njen poziv, da sledimo svojim sanjam, kljub temu družbenim standardom je ohrabril mnoge ženske.

2. Renée Zellweger

Igralka meni, da je imeti otroke pravi kaos in se za materinstvo ni odločila. Čisto dovolj ji je vloga tete, ki lahko po nekaj urah zbeži vstran od otroka. Prepričana je, da ženska za srečo ne potrebuje otrok.

3. Kim Cattrall

Znana britanska igralka Kim Cattrall je priznala, da je morala pred približno 20 leti izbrati med oploditvijo ali nadaljevati delo v seriji ‘Sex v mestu’, kjer je igrala Samantho. Kot zdaj vemo, je izbrala drugo možnost. Kljub temu da včasih obžaluje svojo izbiro, je za Vanity Fair priznala naslednje: “Mislim, da je materinski nagon nekaj, kar imajo vse ženske, toda očitno usoda, čas in sreča ne omogočajo, da bi vse postale mama.” Dodala je še, da je zdaj postala mentorica mlajšim igralkam, kar je precej podobno.

PREBERITE TUDI: Prvo leto po porodu so starši v veliki nevarnosti za depresijo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj