Vendar pa obstajajo nekateri zvezdniki, ki mislijo ravno nasprotno, zanje pa se poklicna rast ne konča z igranjem. Mnogi so doktorirali na različnih področjih, nekateri pa so celo diplomirali na Harvardu.

1. Lisa Kudrow, biologinja

Lisa Kudrow je znana po vlogi Phoebe Buffay v Prijateljih, nastopila pa je tudi v produkcijah, kot sta The Returnback in Web Therapy. Toda poleg tega, da je igralka, je diplomirala tudi na Vassar College v Poughkeepsieju v New Yorku. Tam je diplomirala iz biologije. Skupaj z očetom in drugimi raziskovalci je objavila znanstveno študijo o korelaciji med levičarji in glavoboli.

2. Mayim Bialik, nevroznanstvenica

Mayim Bialik je igralka, nevroznanstvenica in avtorica. Igrala je Amy Farrah Fowler v seriji ‘Veliki pokovci’ od leta 2010 do 2019. Za vlogo v sitcomu je prejela televizijsko nagrado Critics ‘Choice za najboljšo stransko igralko v humoristični seriji. A poleg tega je obiskovala kalifornijsko univerzo v Los Angelesu (UCLA). Leta 2007 je doktorirala v nevroznanosti in je znana po spodbujanju udeležbe žensk v znanosti.

3. Steve Martin, filozof

Steve Martin je igral v filmu The Pink Panther in mnogih drugih. Po končani srednji šoli je obiskoval fakulteto Santa Ana, kjer je  obiskoval tečaje drame in poezije v angleščini. Nato se je pridružil Kalifornijski univerzi Long Beach, kjer je študiral filozofijo. Navdihnjen s predavanji filozofije, je Martin razmišljal, da bi postal učitelj in ne igralec ali komik. Je del organizacije Mensa, ki je največja in najstarejša družba ljudi z visokim IQ na svetu.

4. Gerard Butler, odvetnik

Gerard Butler je igral v več priljubljenih filmih. Študiral je na srednji šoli St Mirin & St Margaret’s v Paisleyju, kjer je dosegel zelo dobre ocene. To mu je omogočilo, da je vstopil na Univerzo v Glasgowu in študiral pravo. Po diplomi si je zagotovil mesto v odvetniški pisarni v Edinburghu kot odvetniški pripravnik, vendar kaže, da je življenje zanj imelo druge načrte.

PREBERITE TUDI: Jennifer Aniston razglasili za najbolj seksi žensko

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj