Med lastniki hišnih ljubljenčkov je navada, da svoje ljubljenčke ljubeče hranijo s hrano, ki jo jedo. Tudi če gre za dejanje ljubezni, je lahko zelo škodljivo za vašega hišnega ljubljenčka, saj lahko človeška hrana vsebuje sestavine, ki lahko škodujejo vašemu ljubljenčku. Za vse previdne lastnike hišnih ljubljenčkov je tukaj seznam sestavin, ki jih nikoli ne smete dati v hrano svojega psa.

Glutamin

Prebavni trakt psa ni zasnovan za absorpcijo pšeničnih izdelkov, kot je rafinirana moka. Kolačke in piškote na osnovi pšenice hranite stran od hišnih ljubljenčkov, saj lahko povzročijo dolgotrajno drisko, izgubo dlake in druge težave. Poleg tega lahko razvijejo vnetno bolezen tankega črevesa.

Sladkor

Drugi tipični gospodinjski izdelki, ki so nevarni za pse, vključujejo umetna sladila in sladkor. Piškoti vsebujejo sladkorje, ki lahko povzročijo sladkorno bolezen pri psih, težave s težo in celo slabo zdravje zob.

Sol

Popolna in uravnotežena prehrana hišnih ljubljenčkov mora vsebovati manj kot 1 % soli. Proizvajalci dodajajo sol hrani za hišne živali zaradi okusa in spodbujanja pitja vode, zato je sol pogosto prisotna v ustreznih količinah. Visoka poraba soli lahko prispeva k visokemu krvnemu tlaku in drugim zdravstvenim težavam, kot so rak želodca, možganska kap in bolezni srca in ožilja.

Gensko spremenjena hrana

Psi se tako kot ljudje ne morejo izogniti nevarnostim gensko spremenjenih izdelkov in živil. Herbicidi in pesticidi povzročajo notranjo škodo tako, da povzročajo kaos na njihovih organih. Lahko povzročijo tudi alergije na koži, oslabitev imunskega sistema in kognitivne motnje.

Rastlinsko olje

Če ga dodamo proizvedeni hrani za hišne živali v prevelikih količinah, je lahko sprožilec vnetja. To lahko poškoduje sklepe vašega psa, poslabša bolečine v kolkih in sklepih ter povzroči artritis.

Lastniki hišnih ljubljenčkov se morajo zavedati, da človeška hrana ni enaka pasji. Naša prebavila so bolj zapletena kot pri psih in hranjenje s hrano, ki jo pripravimo doma, morda ne velja za uravnotežen in polnovreden obrok. Poleg omega maščobnih kislin psi potrebujejo antioksidante, vitamine in minerale, ki jih ne morejo ustvariti sami.

PREBERITE TUDI: Kaj pomenijo sanje o psih?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj