Počasi se poslavljamo od poletja, kar smo lahko še posebej občutili v zadnjem tednu, ko smo doživeli nenaden, nepričakovan in velik padec temperatur. Tudi dnevi so že opazno krajši in v trgovinah so izložbe že polne jesenskih oblačil.
Nova sezona pa prinaša tudi nove (in pravzaprav stare, saj se moda tudi pri ličenju neprestano vrača in obrača) trende ličenja kateri bodo najbolj ‘in’ to sezono?

1. Makeup, kot da nismo naličene

Jesen ponavadi prinese temnejše, globlje, intenzivnejše odtenke kot so vinsko rdeča, temno vijolična, odtenki globoke temno rjave, kaki in grafitne. Močneje poudarjene oči in temnejše ustnice so praviloma spremljevalke jesenskih trendov, a letos je na prvem mestu ‘no makeup makeup’, ko je obraz sicer dovršeno naličen, a končni videz je tak, kot da bi ne bile naličene.

Najlažje ga boste dosegle s kremnimi teksturami ličil z naravnim končnim videzom – torej ne pretirano mat, niti pretirano sijočim. Seveda ne pretiravajte s konturingom, temveč le poenotite ten kože in poudarite oči, ustnice in obrvi s kar se da naravnimi, zemeljskimi toni.

2. Sijoče ustnice

O so pred kakimi 10 leti postale modne mat ustnice, so sijoče, ‘glossy’, praktično utonile v pozabo. Nekako tako, kot se hlače na zvonec leto za letom neuspešno vračajo, podobno velja za sijoče ustnice. Morda pa jim letos le uspe?
Moderni so tako prosojni odtenki in tanek nanos kot tudi intenzivne, močne barve, nanesene obilno – važno je, da sije!

3. Poudarjena lička

Ena izmed napak, ki jo dela predvsem starejša generacija žensk, je ‘pozabljanje’ na lička, ko nanesejo puder oz. obarvano kremo. Starejše kot smo, manj naravne rdečice je prisotne na licih in še to prekrijemo s pudrom, zato je nanos rdečila nujen za svež in mladosten videz. Ali ste vedela, da nežno pordela lička dajejo mladostnejši videz?

Najbolj naraven videz boste dosegle s kremnimi teksturami; najbolj poenoten pa če boste za lička uporabile kar šminko. Za povsem naraven videz, kot da vas je oplazilo sonce, jo malček nanesite še na nos, kot je to storila EmRata.

4. Sijaj boginje

Osvetljevalci so že leta izjemno priljubljeni, pa tudi sijoč videz kože, ki ga je pred mnogo leti vpeljala JLo. Seveda moramo za sijočo kožo na prvem mestu poskrbeti s kakovostno nego, a roko na srce: tudi ličila nam lahko precej pomagajo. Pazite le, da ne pretiravate – manj je več, kar je viška, pa naj ostane za novoletne jelke.

5. Rozast monokromatski videz

Roza odtenki načeloma bolj pristajajo mladim dekletom, zato če ste dame v zrelih letih, se poslužite bolj naravnih in, jasno, svojemu tenu primernih. Za prilagoditev prihajajoči jeseni si lahko omislite odtenke jagodičevja, ki jih lahko v minimalni količini nanesete na celoten obraz: veke, lica in ustnice.

6. Pegice

Pegice so pred leti postale tako priljubljene, da so si jih največje navdušenje risale; nekatere pa so si jih dale celo vtetovirati. Kako se časi spreminjajo! Ne glede na to, ali jih imate ali ne – lahko si jih tudi narišete, pri čemer bodite pozorne na odtenek svinčnika in neenakomerno velikost in nanos pikic. Naravne namreč nikoli niso enakomerne.

7. Senčila za veke v neon in sorbet odtenkih

Živahne barve so praviloma preveč za večino in za vsak dan, a prosojen nanos je idealen za tople, poletne dni, ki so še pred nami. V službo jih raje izpustite. Nanos je preprost: eno samo senčilo nanesete na celo veko v zelo tankem nanosu.

8. Intenzivne rdeče ustnice

Trend, ki pravzaprav ni trend, temveč večna klasika, so rdeče ustnice. Večno ženstvene; večno damske; večno zapeljive; večno seksi. Z njimi ne morete zgrešiti, pazite le, da izberete ustrezen odtenek za svojo koloristiko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj