… stabilno razmerje, obstaja velika razlika med pogovorom in dejansko komunikacijo. V mnogih primerih lahko celo najbolj ljubeči pari delajo napačne usodne korake, kadar se med seboj pogovarjajo. To ustvarja resne napetosti, zamere, v najhujšem primeru celo prekinitev razmerja. Ne samo odkrite žalitve, tudi nekatere fraze lahko znatno škodijo vajini zvezi – čeprav na prvi pogled izgledajo zelo nedolžno, pa vendar povzročijo velike težave. Preberite, katerih stavkov nikoli ne smete izreči svojemu partnerju, saj jih bo razumel čisto drugače, kot so bili mišljeni.

“Vedno je isto”

Ko svojega partnerja obtožujete, da vedno počne točno določeno stvar, vaša izjava ni le obtožujoča, ampak tudi ne ponuja veliko povratnih informacij o tem, kako lahko spremeni stvari.

“Ne morem računati nate”

Seveda, včasih je situacija res takšna, da zataji, vendar če mu direktno rečete, da ne morete računati nanj, to pomeni, da je vajina zveza že skoraj obsojena na propad.

“Sploh ne želim govoriti o tem”

Čeprav to morda drži, ko ste v zaostrenem čustvenem stanju, je v večini odnosov edini izhod, da se o tem pogovorite. Če se ne bosta pogovorila, zadeve nikoli ne bosta rešila.

“Ne moreš biti jezen name”

Takšne besede v prepiru ustvarijo še več napetosti in stopnjujejo prepir. Saj ne morete vplivati na čustva vašega partnerja, če je jezen, pač tako čuti, tudi se vam zdi neupravičeno. Vsakdo ima pravico do svojih čustev.

“Pri bivšemu mi je to bilo res všeč”

Ne, bivši so prepovedana tema, sploh če jih pohvalite z namenom, da bi nasprotovali oziroma užalili partnerja.

PREBERITE TUDI: Kako zelo pomembna je iskrenost?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj