Zahvaljujoč neučinkovitim in nepotrebnim lockdownom in raznim restrikcijam zaradi globalne plandemije so mnogi odpovedali poroke, mnogi pa so jih večkrat prestavili. Aktualno dogajanje pa je vplivalo tudi na to, kakšne so poroke in, jasno, kakšne obleke izberejo neveste.

In kateri so trendi, ki zaznamujejo 2021?

1. Dve obleki za poročni dan

Trend, ki je sicer prisoten že nekaj let, se je sedaj dodobra uveljavil. Tako veliki modni oblikovalci kot tudi vsem dostopne cenejše trgovinske verige z oblačili – in celo izposojevalnice poročnih oblek – so povedale, da večina nevest išče dve obleki: poročno razkošnega, princeskastega videza, ter drugo, ki je udobnejša za kasnejšo zabavo.

2. Minimalistični videz

Medtem, ko so nekoč neveste kar tekmovale, katera obleka boi kar najbolj razkošnega videza, pa so se sedaj stvari spremenile in iščejo bolj preproste in minimalistične obleke. Nekatere izberejo celo preproste obleke s tankimi naramnicami, imenovane ‘slip’ obleke, ki spominjajo ne poletne spalne srajce.

3. Trajnostnost

​​​​​​​

Nobeno presenečenje ni, da čedalje več nevest želi, da so njihove obleke trajnostne. To pomeni,m da se pogosteje odločijo za izposojo ali vintage obleke, kar je potrdila tudi nakupovalna platforma Lyst – tako so med najpogosteje iskanimi besede “vintage,” “secondhand” ali “pre-owned”, ki predstavljajo kar 38 %. Podobno so povedali na net-a-porter – neveste iščejo obleke, ki jih bodo lahko nosile tudi še po poroki; med njimi je veliko kostimov in ‘slip’ oblek.

4. Dvodelne obleke

Trend, ki ga je pred leti predstavila že Olivia Palermo s svojo nenavadno izbiro, se čedalje bolj uveljavlja. Tako neveste čedalje pogosteje izberejo dvodelne obleke, ki jih bodo lahko še kdaj nosile, tako skupaj kot tudi ločeno. Tudi v tem primeru gre predvsem za eko osveščene neveste.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj