Najbolj modne barve las se spreminjajo iz sezone v sezono in medtem, ko so nekateri zelo radi v koraki s trendi, pa je dobro upoštevati tudi kaj nam dejansko pristaja. Če lahko to dvoje združimo, super – če pa ne in trenutni trendi niso skladni z vašo koloristiko, pa jih je morda bolje preskočiti in ostati zvest samemu sebi.

V letu 2020 sicer kaže, da ne bo težavno izbrati modne barve las, ki vam bo pristajala, saj jih bo modernih kar nekaj: od tople meden-blond do pastelno obarvanih konic. Vas zanima, katere so to? Oglejte si spodaj; predstavljamo vam top 5 trendov, ki bodo letošnjo zimo in v letu 2020 največji hit.

Bogata mahagonijeva

Ta živahna barva je sicer postala popularna že poleti, a se ohranja tudi skozi letošnjo zimo. Postala je le še bolj globoka in intenzivna. “Ta bogata rdečkasto-rjava barva bo izpadla dobro na skorajda vseh, ker ima tako tople kot tudi hladne podtone, zaradi česar pristaja vsem tenom polti in barvam oči,” so povedali frizerski strokovnjaki.

A medtem, ko so rdeči lasje sicer lepi, pa barva bledi precej hitreje kot katerakoli druga, zato to vzemite v zakup. Da boste rdeče odtenke ohranile živahne in polne, jim enkrat tedensko privoščite bogato hranilno masko. Ta bo osvežila in ohranila barvo med posameznimi barvanji.

Bayalage z narastkom

Ta super naraven videz s temnejšimi konicami je idealen za vse, ki imajo radi naraven, nezahteven videz, kot da je lase malce posvetlilo sonce. Če bi svojo barvo čez zimo radi ohranili nezahtevno in preprosto, prosite svojega frizerja, naj vam pusti konice naravne ali naredi pramene, ki se bodo zlili s preostalimi lasmi in tako ustvarili naraven videz.

Ker beljenje izjemno poškoduje in izsuši lase, si seveda omislite kakovosten balzam za lase, ki ga boste nanesli po vsakem pranju.

PREBERITE TUDI: 5 najpogostejših napak, ki jih delajo dolgolaske

Živahno pobarvane konice

Videz, ki smo ga lahko videli na Demi Lovato, je idealen za vse, ki jim je všeč pastelna barva las, a niso pripravljeni pobarvati vseh las. Tako lahko popestrite in osvežite svoj videz z živahno pobarvanimi konicami. V ta namen lahko preizkusite različne tehnike barvanja in različne odtenke. Če vaši lasje niso dovolj svetli, vam jih bo moral frizer najprej razbarvati.

Zavedajte pa se, da pastelne barve izjemno hitro bledijo – tudi zato, ker so spodaj pobeljeni lasje – zato boste morali redno hoditi na osvežitve.

Hladna čokoladno rjava

Če ste med rjavolaskami ali ljubiteljicami rjave barve las, ki nima rdeče-oranžnih podtonov, potem boste sedaj prišle na svoj račun. Hladna čokoladno rjava je namreč top barva sezone in idealna za zimski čas. Videli smo jo na zvezdnicah kot je npr. Kim Kardashian in tudi drugih. Skratka, tokrat so podtoni pepelnati namesto topli.

Za ohranitev hladnih podtonov je priporočljivo lase umivati s šamponom z modrimi ali vijoličnimi pigmenti.

Medeno blond

Čeprav hladna platinasto blond nedvomno postaja v hladno zimo in slavnostni december, pa bo letošnja blond toplejša in mehkejša. Med drugim smo jo lahko videli na Jennifer Lopez. To je barva, ki bo izvrstno pristajala tistim, ki imajo že naravno bolj svetle lase.

Da se ne bo prehitro sprala, je priporočljivo uporabljati šampon za barvane lase, izogibajte pa se takim, ki vsebujejo modre in vijolične pigmente. Ti bodo namreč naredili ravno tisti, kar ne želite – to je ubili tople podtone.

PREBERITE TUDI: Napake pri frizuri, ki vas postarajo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj