Vendar pa je tanka meja med strogostjo in pretiranim negativnim vedenjem do svojih zaposlenih. 
 
 
Nezadovoljni delavci, ki čutijo, da jih šef ne ceni dovolj, imajo slabšo motiviranost, kreativnost in produktivnost, zato se prijaznost in poštenost šefov do svojih zaposlenih vedno splača, tako v odnosu kot v narejenem obsegu dela. Delavec, ki se v svojem okolju dobro počuti, lahko dela čudeže! Kakšne so lastnosti dobrega šefa?
 

Dober šef kritizira

Dober šef kritizira, ampak le takrat, ko je kritika upravičena in na mestu. Le če prejmemo tudi kritike in pripombe, vemo, kaj ne delamo dobro in se izboljšamo. Kritiko lahko pove profesionalno in strogo, a brez vpitja.
 

Ne vidi le napak, temveč tudi uspehe in zna pohvaliti

Dober šef ne bo iskal le napak, temveč bo iskal tudi uspehe in dobre stvari, ki jih je zaposleni naredil. Dober šef zna tudi pohvaliti. Pohvalo pove delavcu, morda pa ga pohvali tudi drugim. To je motivacija vsem.
 

Dober šef svojim delavcem prisluhne

Dober šef svojemu kolektivu prisluhne, saj tako ugotovi, kje so šibke točke delavca ali kolektiva in jih skuša popraviti.
 

Dober šef poskrbi, da delavci delajo v normalnih okoliščinah

Zagotovi dobre pogoje za delo in delo dobro organizira. Le zadovoljni delavci so dobri delavci in le z dobrimi delavci je šef zadovoljen!
 

PREBERITE TUDI: Timsko delo – prednost ali slabost?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj