Verjetno vam ni treba naštevati še enega razloga, da lahko pijete kavo, toda tako kot vaša jutranja pijača, je tudi ta močan. Obstaja velika lepotna korist, ki je priložena dobri skodelici kave – in ta velja tudi za fante.

Poleg vode je kava najbolj priljubljena pijača na svetu. Nedavne študije so odkrile veliko razlogov, da svojo skodelico spijete še z večjim užitkom. Kava je lahko koristna za vaša jetra, podaljšuje vaše življenje in je koristnacelo za vaše lase. Velik del zdrave kože in las izhaja iz uživanja pravih hranil.

Je kava res koristna za vaše lase?

Kot se je izkazalo, je zelo koristna za lep izgled vaših las. Morda ste že slišali, da je kava lahko dobra za vašo kožo. Kava ima moč za boj proti prhljaju, neguje lase od znotraj navzven in celo pospešuje gostoto las, če jo nanesemo lokalno na lase in lasišče – ​​tako je, kot v maski za lase iz kavne usedline!

Za pripravo zmešajte tri žlice kavne usedline z eno žlico mandljevega olja in gela aloe vere. Ali pa poskusite zmešati tri žlice mlete kave z eno žlico kokosovega olja in eno žlico nesladkanega jogurta. Masko vtrite v lase in počakajte 20 minut, nato sperite z vodo.

PREBERITE TUDI: Ali kava res strezni ali pomaga pozdraviti alkoholnega mačka?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj