Če so bili med najbolj iskanimi pojmi 2020 bananin kruh, delo od doma, pižame in loungewear, je 2021 leto precej drugačno. Med drugim je bilo veliko iskanja, kako si negovati, čistiti in sploh kar se da najbolje vzdrževati kožo sami doma, krajše in bolj praktične pričeske, frfru in naravno ličenje.

Kateri pojmi pa so bili najbolj googlani?

Najbolj iskani trendi glede las

Ko so se ljudje začeli ponovno družiti, so potrebovali predvsem spremembo. Tako so imeli frizerski saloni polne roke dela z drastičnimi spremembami, saj je najlažji način, kako to doseči, s spremembo frizure.

Dolg frufru

Največji trend je bil dolg frufru, ki deluje, kot da je že na pol prerasel. Navdih prihaja iz sedemdesetih, ko so ženske nosile precej daljše frufruje kot običajno. V zadnjem letu so šli celo tako daleč, da so frufruji segali do pod oči, na sredini razdeljeni v prečo. To je sicer tudi idealna frizura za tiste, ki so se frufruja naveličale in želijo tudi spredaj ponovno pustiti dolge lase. Med drugimi smo s takim frufrujem opazili zvezdnice, kot so Kaia Gerber, Goldie Hawn in Jennifer Lopez.

Kratka pixie frizura

Takoj na drugem mestu se je znala ljubka, kratka pixie frizura – dramatična sprememba za vse zaprisežene dolgolaske. Idealna izbira tudi če so vaši lasje poškodovani od barvanja, ravnanja ali kodranja in beljenja. Nadvse priljubljena v petdesetih – nosile so jo Audrey Hepburn, Mia Farrow, Jamie Lee Curtis, Jean Seberg in druge. Bila je tudi znak ženske emancipacije in nekonformizma.

‘Volk’ frizura

Ali ‘bundesliga’ po slovensko, je bila brez dvoma naj frizura 2021. Nosilo jo je sicer zelo malo žensk, saj je večina priznala, da jim je milo rečeno neestetska. Med zvezdnicami smo jo videli na trendnicah Billie Eilish, Miley Cyrus, Rihanna in Zendaya

Najbolj iskani pojmi nege kože

Retinol

Stres, zapiranje notri in pomanjkanje gibanja so pustili posledice tudi na koži, zato je opaziti velik porast iskanja anti-aging kozmetike, pri kateri je najbolj izstopala sestavina retinol. Oblika vitamina A deluje tako, da blaži gubice in dela polt bolj sijočo, enakomerno in elastično.

Niacinamid

Podobno kot retinol je tudi niacinamid ena najboljših sestavin za anti-aging nego kože. Ima močno antioksidativno in protivnetno delovanje, oža pore, odpravlja pigmentne madeže, gubice in nečistoče in še marsikaj. Več si lahko preberete v članku.

UV zaščita

Očitno je uspelo ljudi prepričati, da jih bo ugonobil in za nekaj desetletij postaral vsak sončni žarek, ki se pokaže, zato so bili med najbolj iskanimi izdelki tudi tisti z UV zaščito. Več o tem, ali se moramo res vsakodnevno, ob najmanjšem izpostavljanju soncu, dobesedno polivati z UV zaščito, si preberite tukaj.

Najbolj iskani pojmi kar se tiče ličenja

Contouring

Senčenje in osvetljevanje obraza ostaja trend, kar lahko opazimo tudi na ulicah, polnih izjemno nenaravnih in izumetničenih videzov – ličenje za profesionalno fotografiranje ali nastop pred kamero pač ni enako za vsakdanjo uporabo v realnem življenju.

Naravno ličenje

Medtem, ko nekatere prisegajo na zelo močan make-up, pa spet druge kar se da naraven. Očitno je slednji po nekaj letih zelo izumetničenega videza postal bolj priljubljen, saj je bil med najpogosteje iskanimi pojmi. Torej obarvana krema, rahlo poudarjene obrvi, kanček črtala za oči, maskara, rdečilo za lica in glos in že smo nared.

Nude ličenje

Na nek način podobno naravnemu ličenju, a hkrati tudi ne, saj lahko ta videz vključuje precej ličil, ki pa na koncu ustvarijo naravno brezhiben videz. Gre za poudarjanje naravne lepote, ki terja malce več časa in znanja kot naravno ličenje, zato posegajte po naravnih, nevtralnih odtenkih.

PREBERITE TUDI: To so bile najbolj googlane sestavine za nego kože 2020

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj