Vsi vemo, da je odnašanje telefona v posteljo slaba navada iz različnih razlogov – nenazadnje tudi zaradi vpliva na dober spanec. In zdaj je zaskrbljujoča nova študija razkrila strupeni učinek telefonov v postelji tudi na odnose. Skoraj trije od štirih Američanov imajo s seboj v postelji telefone, več kot tretjina pa priznava, da je zaradi tega njihovo spolno življenje neobstoječe.

Približno 25 % odraslih pravi, da je zadnje, kar vidijo ponoči, zaslon telefona in neverjetnih 93 % odraslih zaspi s telefonom ob postelji, kažejo podatki raziskave, ki jih je zbralo svetovno podjetje za tehnološke rešitve Asurion.

Raziskovalci iz podjetja so zaradi svojih telefonskih navad pred spanjem na anketirali 2000 odraslih Američanov. Ugotovili so, da tisti, ki imajo svoje naprave s seboj v postelji, skoraj nimajo spolnega življenja.

Več kot polovica (55 %) vprašanih pravi, da se počutijo, kot da zamujajo kakovostni čas s partnerjem zaradi časa, ki ga porabijo za drsanje po mobilnih telefonih.

“Raziskava razkriva, da telefoni ne spreminjajo le načina, kako se družimo in ostanemo povezani, ampak vplivajo na to, kako se med seboj povezujemo v naših najbližjih odnosih,” pravi predstavnica Asuriona Bettie Colombo. Del tega spoznanja je, da lahko priznamo in govorimo o učinkih uporabe telefona. Na srečo podatki zadnje raziskave Asuriona kažejo, da so pari to pripravljeni storiti. 

PREBERITE TUDI: 6 živil za večji libido

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj