Čiščenje doma je za marsikoga neprijetno in zamudno opravilo, ki pa, hočete ali nočete, vsake toliko časa žal mora biti opravljeno. Ne glede na to, kako dobro skrbimo za čistočo doma, se ta zapraši hitreje, kot bi želeli, kar povzroča glavobol vsakomur, ki ima rad čistočo in red. Ker je čiščenje tal eno izmed najbolj pomembnih in potrebnih gospodinjskih opravil, je dober in kvaliteten sesalnik nujen pripomoček za vsako stanovanje, hišo, vikend ali avto.
 
Večino verjetno ob misli na nakup novega hišnega pomočnika kar strese, saj je ob poplavi vseh blagovnih znamk in vrst sesalcev na trgu, izjemno težko najti pravega za vaš dom. Katerega izbrati? Je to sesalnik z vrečko, brez vrečke, pokončen, ležeč, robotski, parni, mokro suhi, ročni…To je skoraj misija nemogoče, odločitev pa vam olajša le dober razmislek in izbira sesalnika, ki bo kos nalogam v vašem domu. 
 

Katerega izbrati za svoj dom in na kaj biti pozoren?

Sodobni sesalci z naprednimi tehnologijami se v osnovi med seboj ločijo glede na izvedbo, moč sesanja, kakovost filtracije, učinkovitost in sesalne nastavke oziroma dodatne pripomočke. Katero vrsto in zmogljivost potrebujete, je odvisno predvsem od tega, kje ga nameravate največkrat uporabljati in kakšna so tla bivanjskih prostorov. Eden najpomembnejših kriterijev pri izbiri sesalnika je tudi učinkovitost sesanja – dobro pa je vedeti, da visoka moč sesalnika še ne pomeni nujno tudi dobre sesalne kakovosti. Resnična učinkovitost sesalnika se namreč meri po učinkovitosti pobiranja prahu, sesalniki Philips pa slednjega ne pustijo niti za vzorec.
 
 

Sesalniki z vrečko in brez vrečke

Med najbolj razširjenimi sesalniki, so klasični sesalniki z vrečko ali brez, ki so odlični za vse vrste površin – od trdih do preprog. Privrženci takšnih z vrečko opevajo njihove antialergene lastnosti, saj vsi delci nesnage in prahu ostanejo v vrečki za prah in se ne vrnejo nazaj v prostor. Lažje pa je tudi vzdrževanje, saj menjava filtrov ni potrebna.
 
Na drugi strani pa so sesalniki brez vrečke in z zbiralnikom, v katerem se nabira umazanija in prah. Sesalniki brez vrečke vam omogočajo enostavno praznjenje zbiralnika za prah, hkrati pa ste deležni tudi vpogleda v učinkovitost sesanja. In naj omenimo še eno prednost – prihranili boste pri strošku menjave vrečk.
 

Mokro-suhi sesalniki in parni čistilniki

Če se vam zdi, da klasičen sesalnik ne bi zadostil vašim potrebam in zahtevam po čistoči tal, se lahko odločite za navadni mokro suhi sesalnik ali parni čistilnik, ki s samo enim korakom zagotavljata higienske rezultate. Oba delujeta po istem principu – s funkcijo pometanja odstranita umazanijo, prah in vse vrste drobnih delcev, s funkcijo mokrega pomivanja ali parnega čiščenja pa popolnoma očistita in osušita tla. Mokro-suhi sesalniki in parni čistilniki, ki delujejo s paro, vam tako zagotavljajo najbolj higiensko čiščenje, saj para uniči skoraj 100 % vseh bacilov in bakterij na vaših tleh. Najboljše pri tem pa je, da brez kakršnihkoli kemikalij in samo z vodo popolnoma očistite vse vrste trdih tal – in to izjemno hitro.
 
 

Brezžični in robotski sesalniki

Sesanje in čiščenje tal se zdi mnogim neprijetno tudi zaradi nadležnega ovijanja in zapletanja kabla sesalnika okoli nog in pohištva, kar razrahlja še tako trpežne živce. Temu se lahko izognete z izbiro brezžičnega sesalnika z zmogljivo baterijo, s katerim lahko svobodno čistite (in obenem poplesujete) kjerkoli hočete in na vseh vrstah trdih tal in preprog, brez skrbi, da bi se zapletali v kabel.
 
Druga, za bolj lene ali morda časovno omejene, še veliko boljša možnost pa je nakup robotskega sesalnika, ki delo brez kakršnegakoli negodovanja z veseljem opravi namesto vas in pri tem ne pozabi niti na vse skrite kote. Kar morate storiti vi, je le določitev časa čiščenja, za vse ostalo pa robotski sesalec poskrbi sam in se na koncu vrne na postajo za polnjenje.
 
Če je torej padla odločitev, da potrebujete nov sesalec in želite dobiti za svoj denar najboljše, z nakupom Philipsovega sesalnika nikakor ne morete zgrešiti. 
 
  • Philips PowerPro Aqua
    Je pokončni brezžični sesalnik za vse vrste trdnih tal, ki je vedno pri roki za hitro čiščenje vsakdanjih nečistoč. PowerPro Aqua  ponuja rešitev za sesanje in mokro čiščenje v enem, zmogljiva 18 V baterija pa omogoča 40 minut neprekinjenega brezžičnega sesanja.
  • Philips AquaTrio Pro
    AquaTrio Pro  je pokončni sesalnik, ki istočasno sesa, čisti in suši. Popoln je za vse vrste trdnih tal in odstrani razlite tekočine, umazanijo in prah. Z njim prihranite do 50% energije in do 70% vode pri mokrem čiščenju.
Ne glede na to ali želite klasičnega, vodnega, parnega, robotskega, brezžičnega, ležečega ali hrbtenici bolj prijaznega pokončnega, v Philipsovi ponudbi najdete vse. Z njihovimi sesalniki je čiščenje tal enostavno in izjemno učinkovito, o slabi volji pa ni več ne duha ne sluha.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj