Manekenka XXXXL mer Sara Milliken je pred kratkim poskrbela za ogorčenje, saj je na nacionalnem izboru za ameriško miss, ki je potekal konec tedna, osvojila naziv miss Alabame. Vendar so njeno zmago hitro zasenčili vsi, ki menijo, da njen videz ni ne lep, ne zdrav.

Sara je osem let sanjala o tem, da bi postala miss Alabame. Letos se je za krono potegovala že tretjič, saj je pred tem dvakrat tekmovala, a ni zmagala.  Prvič se je pri 15 letih prijavila na državno tekmovanje za ameriško miss, saj jo je gnala močna želja po zmagi, vendar se ni uvrstila.

“Pri 16 letih sem se vrnila,” je zapisala na Instagramu. “Trdo sem delala in spremenila vse v sebi. Postala sem tista, za katero sem mislila, da si jo želijo. Nekaj dni pred tekmovanjem mi je zloben fant rekel, da sem ‘preveč grda’, da bi zmagala. Dokazati sem mu nameravala, da se moti, zato sem se na vikend tekmovanja odpravila z ognjem pod nogami. Nisem se niti uvrstila.”

“Bila sem ponižana in sem se sklonila z glavo, misleč, da moja neuspešna uvrstitev pomeni eno stvar. Imel je prav. Obljubila sem si, da ne bom nikoli več tekmovala. In tega tudi nisem storila. Sedem let. Ta konec tedna sem se vrnila na oder NAM, da bi si dokazala, da nisem obupala. To lahko storim. Bila sem več kot vse grde stvari, ki so mi jih govorili.”

Njena vztrajnost je bila sedaj nagrajena z nedavno zmago. Sara je na svojem profilu na spletni strani Pageant Planet izrazila svoj cilj, da bi postala prva ‘plus size’ miss Alabame, s čimer želi drugim ženskam pokazati, da lahko dosežejo vse, kar si zamislijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj