Kate Middleton je za slovesnost Trooping the Colour, ki je bila preteklo soboto, izbrala obleko, ki je imela več pomenov.

Valižanska princesa je bila na sobotni prireditvi Trooping the Colour videti brezhibno elegantno v beli obleki Jenny Packham, s katero se je prvič v letu 2024 pojavila v javnosti, saj se še vedno zdravi zaradi raka. Namesto da bi kupila novo obleko, je uporabila staro obleko s posebnim pomenom, ki je bil primeren za to priložnost.

42-letna bodoča kraljica je obleko z dolgimi rokavi prvič nosila maja 2023 na dogodku pred kronanjem kralja Karla III., vendar jo je za svoj tokratni nastop preoblikovala, da je bila videti sveža, in sicer je prvotni preprosti črni pas zamenjala z dvojnim ter dodala živahno pentljo pri ovratniku.

Trooping the Colour poteka vsako leto ob praznovanju monarhovega uradnega rojstnega dne, in ker se 75-letni kralj bori tudi z rakom, je njena odločitev, da predela obleko, s katero je debitirala med vikendom njegovega kronanja, še posebej pomembna.

Susan Kelley, ki piše priljubljen kraljevi modni blog What Kate Wore, je povedala: “To je šele tretjič, da je princesa ponovila obleko za ta dogodek,” in dodala, da je videz “nakazoval spoštovanje do njenega tasta, kralja Charlesa, saj ga je prvič nosila na odmevnem kosilu pred kronanjem.”

Povedala je, da so pomembne čustvene vezi obstajale tudi ob drugih priložnostih, ko je Middletonova za Trooping the Colour izbrala ponovitev obleke, kot sta bela obleka s plaščem Alexandra McQueena, ki smo jo prvič videli na krstu princese Charlotte, in jubilejna obleka Platinum 2022 (prav tako iz kolekcije McQueena), ki jo je nosila na predhodnem dogodku s kraljico Elizabeto.

“Pri tovrstnih odločitvah je treba veliko razmišljati, princesina garderoba pa pogosto vsebuje sporočila,” je še pojasnila .

Carly Whitewood z bloga Kate Middleton Style Blog pa je povedala, da je za to posebno izbiro obleke morda stala tudi praktičnost.

“Morda si zaradi bolezni ni pripravila ničesar novega, kar bi lahko oblekla za Trooping. Predstavljam si, da v zadnjih mesecih med zdravljenjem ni porabila nobenega časa za načrtovanje garderobe, obiskovanje pomerjanja itd. Poleg tega je bila odločitev o udeležbi morda sprejeta precej v zadnjem trenutku. Smiselno bi bilo, da ponovno obleče starejše oblačilo, za katerega ve, da ji dobro pristaja,” meni Whitewood.

Blogerka dodaja, da je bila izbira morda tudi “premišljena odločitev” in “odraz njene zavezanosti premišljeni modi”.

“V zadnjih nekaj letih smo videli, da se Kate pogosto odloča za zavestna oblačila, na primer, da se odmika od hitre mode, kupuje vintage in ponovno nosi kose, ki jih je pridobila med študijem. Poleg tega vse pogosteje nosi oblačila okolju prijaznih blagovnih znamk in kupuje oblačila, ki so izdelana iz trajnostnih materialov,” pravi Whitewood.

Seveda to ni prvič, da se je Middletonova s svojo izbiro priklonila eni od kraljevih družin; v preteklih letih se je večkrat zgledovala po princesi Diani in po smrti kraljice Elizabete II. leta 2022 je nosila veliko nakita kraljice Elizabete II.

Middletonova je za Trooping the Colour izbrala nekaj preizkušenih dodatkov in nosila biserne uhane Cassandra Goad, črno pisemsko torbico Mulberry in svoje najljubše bele salonarje Jimmy Choo. Le njen črno-bel klobuk v obliki krožnika Philip Treacy je bil novost.

PREBERITE TUDI: Kate Middleton se je po pol leta prvič pojavila v javnosti

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj